Senaste uppdateringen från Team Martin Kjellström!

Roger Svensson uppdaterar oss inför Martin Kjellströms proffsdebut: ”Fredag morgon. Klockan ringer högt ”dax att vakna” men idag är det svårt att komma ur sängen då man har fixat potatis till Martin halva natten. Jag hör Martin slamra i köket, då blir det fart på benen för att kolla så han inte slarvar med laddningen nu när det är så nära.”

Efter frukosten packar vi ihop de sista sakerna och lämnar Hanzel och Tess lägenhet för denna gång. Väl nere i bilen kommer Martin på att han måste till Gold’s Gym en sista gång, när vi närmar oss gymmet kom jag på varför han vill hit igen. Han vill få ytterligare lite inspiration, men framförallt vill han kolla vågen. 128.5 kg! Ett leende sprider sig på hans läppar – ”nu åker vi och visar dom var skåpet ska stå!”

Vi hann inte längre än ut på motorvägen innan det var dax att äta igen, potatis var det ja. Jag ser pa Martins uttryck att potatis inte är hans favorit längre. Då får vi skifta till lite drinkar en stund. Äntligen framme – dax att ta farväl av Tess och tacka for allt de har ställt upp med under veckan – ”utan dom hade det varit jobbigt”.

Incheckningskillen bakom disken tittar med stora ögon medan han skriver in oss. När han är klar sager han ”du måste vara störst har idag”. Martin rycker snabbt på axlarna och säger ”jag känner mig liten idag, du skulle se mig offseason”. Killen bara gapar och säger kan man bli större?

Väl inne på rummet är det dax för att skrubba kroppen innan färgen ska sprutas på av Jan Tana. Nu sprayar de för fullt – Martin blir brunare och brunare och killen som sprutar har fullt upp med att fylla på sprutan för det går åt mycket färg på alla muskler. När sprayningen är avslutad flinar Martin till och ber killen spruta lite extra i mittsektionen för han har hört att mörka killar har större … Martin vill överraska sin gravida flickvän Veronika när han kommer hem.

Nu är det invägning som gäller, de tävlande får gå och sätta sig på scenen i en lång rad framför publiken. Sedan ropar de fram en och en, och nu är det dax för Martin. Speakern sager 290 pounds – han är störst på scenen: ”The Swedish Beast”!

Efter att Martin kommit ner från scenen är det ett gäng fotografer och några japaner som vill fota honom. Jag springer i förvag till rummet for att fixa med poseringsmusiken, men när jag passerar Jan Tanas rum hör jag dem diskutera de tavlande och jag hör dem säga: ”den svenske killen ser bra ut”.

Martin har slutat dricka vid det här laget for att torka ut ordentligt till i morgon. Medan jag far jaga runt efter lite ris till Martin ligger han snällt och sover inför morondagens stora tävling. Dax att försöka sova lite, men det är inte lätt när Martin snarkar för fullt ”tur att jag har skaffat öronproppar”

God natt Sverige.
MVH: Roger