Ledaren: Det ljusnar

Dripp, dropp, dripp… Så lät min stupränna i morse. Jag kunde också urskilja ett försiktigt fågelkvitter när jag gläntade på garagedörren. Därmed kan optimisten i mig inte annat än tolka det som att våren är på gång. Sedan en tid är det dessutom ljust när man kommer hem om kvällarna. Och då nokturn tillvaro inte riktigt är min grej så känns det enormt inspirerande. Det ljusnar, liksom.

Bild 326137

Ljusnar gör det dessutom för byggar- och fitnessverige. Sällan har vi väl haft ett så starkt landslag på internationella scener, som i de EM-tävlingar som nu står för dörren. Våra representanter är både många och avgjort konkurrenskraftiga. Läs mer om deras förväntningar och formbesked i denna månads presspytt. Det ljusnar, helt klart.

Mera ljus i tunneln – vårt kära förbund, SKKF, har nyligen genomfört sitt årsmöte. Förutom att ta in ett par nya fräscha styrelsemedlemmar, så har man också utsett den i våra kretsar välkände Ulf Björnfot till ny ordförande. Ett bra beslut, tycker vi, som naturligtvis ser fram mot ett nära samarbete. På årsmötet slog man också fast att man återigen vill använda BODY som officiellt förbundsorgan. Så redan från nästa utgåva är den forna förbundssidan tillbaka här i tidningen, säkerligen späckad med kloka och inspirerande ord från Uffe. Så, jajamen, det ljusnar.

Arbetet med att göra tidningen så bra vi kan fortgår. Vi kommer allt närmare vår egen idealbild, även om vi fortfarande har en bit kvar.

Denna utgåva är som vanligt packad med ett så fullödigt och varierat innehåll som möjligt. Det som förenar innehållet är att det ska ge dig stöd och kickar i din egen träning.

Som när vi träffar vårt senaste fullblodsproffs Martin Kjellström dagarna innan debuten, eller möter junioren och demonposören Stanley Kiberige, den bredaxlade Viktoria Magnusson eller tungviktsmadamen Caroline Wigert.

Vi kan också fresta din kunskapstörst med en genomgång av fem olika kardiometoder. Vi pratar också om vad som är bäst av maskiner och fria vikter. Dessutom vill vi tipsa om hur du ska äta för att bygga mer muskler, utan att bli fet. 14 sidor från Arnold Fitness Weekend, och den nya avdelningen om forskning, finns också i denna späckade utgåva. Så, det ljusnar även här.

Nästa nummer blir speciellt, milt uttryckt. Då är det nämligen, håll i dig nu, exakt 25 år sedan den allra första utgåvan av vår tidning kom ut. 25 år… det låter inte riktigt klokt, och det är det kanske inte heller. Men vad som är extra roligt är att vi trots denna historiska ryggsäck nu anser oss vara bättre, piggare och fräschare än någonsin. Och våra läsare verkar hålla med oss.

Ska vi fira, tror du? Sover Dolly på rygg? Nästa utgåva blir vår största och mest påkostade någonsin. Packad med återblickar, rankinglistor och minnesreflektioner, men också det du sedan tidigare lärt dig att förvänta dig av oss – massor av konkreta tips och peppande trix att stoppa i gym-väskan.

Så det blir ljust för oss alla, även imorgon.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 326138

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se