Ledare: Om konsten att komma igen

Efter fem långa, lediga veckor med ihållande Medelhavsvärme så har man onekligen haft anledning att lägga sig till med nya vanor. Att man sluppit rota i strumplådan säger nästan sig självt. Så även att väckarklockan mest lämnats åt att samla damm.

Bild 326048
Barfota, kyckling på grillen, Rosévin i bersån… Sommarens avslappnade livsföring kan få konsekvenser. Inte minst i övergången till det normala.

Det mest anmärkningsvärda är dock det intellektuella tempot (eller snarare bristen på det). Själv går jag vanligtvis på någon sorts rnaniskt högvarv från arla morgon till sena natta. Men under det veritabla solbombardemang som faktiskt ägt rum i princip hela Europa, så har jag så sakteliga förvandlats från alert och nyfiken, till ett gäspande och zombielikt kolli. Småsaker blir helt plötsligt världsliga, valet mellan leverpastej och kaviar på smörgåsen ter sig med ens olösligt.

REDAKTÖREN LISTAR
1. Höst

Höst = tävlingar = kalas! SM, NM på hemmaplan och inte minst Olympia.
Faktiskt bättre än julafton.

2. Nya träningskompisar

Efter en långhelg med nästan 50 nya träningskompisar på BODY Training
Camp har träningsglädjen återigen nått max. Tack alla!

3. Bomullströjor

Är det mina svettkörtlar det är fel på? Trots tvätt i 90° har jag av
odöranledningar tvingats rata ovanligt många bomullsfavoriter här på
slutet. Heja syntet!

4. Skador

Brännboll, dragkamp och att gå ut med soporna är inte direkt känt för
att orsaka skador. Det hindrade dock inte mig.

5. Aftonbladet

Först yrade Westgård om tickande bomber. Sedan såg Anrell kopplingar
mellan kosttillskott och lusten att supa sig redlös efter ett misslyckat
kulkval. Vad har de egentligen i vattnet där borta?

Efter en hel vecka (tänk dig) här på kontoret har jag dock så smått börja sätta mig i rätt stol om morgnarna. Gäspningarna blir allt färre, och tangenttempot börjar långsamt närma sig det jag har betalt för.

Med det så är jag den förste att skriva under på hur svårt det kan vara att komma tillbaka igen efter ett avbrott. Och därför är jag hemskans glad över att kunna servera dig en ambitiös artikel om just detta – att komma igång. Du får veta allt du behöver på sidan 34 och framåt.

Vi har dessutom tagit fasta på att vi som tränar har ett visst behov. Av protein, alltså. Därför har vi här satt samman en artikel som reder ut både det ena och det andra om protein. Du som inte kan vänta kan bläddra fram till sidan 66.

Som vanligt har vi även träffat en hel busslast med talangfulla atleter. Proffset Toney ”X-man” Freeman, skrattfenomenet Åsa Lötbom, de svenska armmonstren Tobbe Kalmeling och Kari Risberg samt det finska kraftpaketet Jerry Ossi. Bland mycket annat har vi har även bett vårt senaste Figure-proffs Pauline Nordin att berätta om sin första tid som professionell fitnessatlet. Spännande läsning, verkligen.

Jag hoppas att denna packade utgåva är precis det som krävs för att få dig tillräckligt inspirerad att komma igång igen.

Välkommen tillbaka!

I dina växande musklers tjänst!

Bild 326049

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se