Styrketräning i rymden löser solpanelsproblemen?

TT via SvD rapporterar: ”NASA vill testa en högst udda metod för att lösa problemet med rymdstationens solpaneler som inte gick att dra ihop helt i onsdags: En astronaut som styrketränar så häftigt att panelerna kommer i gungning.”

Dock verkar TT sakna tränande reportrar; översättningen av övningen squats blev huklyft?!? Knäböj heter det ju!

När Karolinska Institutet tidigare i år ville ha försökspersoner för att testa den träningsutrustning som i framtiden kommer att användas på ISS (International Space Station) vände man sig till BODY Magazine för att finna dem.

Här är BODYs annonschef, Stefan Elfving, i full färd med att förtjäna sitt arvode som försöksperson:

Bild 325989
Presspytt rapporterade i förra utgåvan av BODY Magazine under rubriken ”Viktlös styrketräning”:Låter det mesigt? Det är det inte. Det är rent av en förutsättning för att kunna hålla igång musklerna i en gravitationslös miljö, något som länge har gäckat astronauter.

Yoyo Technology, som det kallas, bygger på svänghjulsteknik som motstånd, och är utvecklat av bland annat BODY-bekantingen och tillika något av det tyngsta världen har att uppbringa inom muskelforskning, Professor Per Tesch. Eftersom Tesch alltid varit en av Presspytts idoler blev vi helt enkelt tvungna att skicka ut en försökskanin för att testa det här minst sagt spejsade (ack så låga) träningsredskapet.

Valet föll på annonschef Stefan Elfving. Trots att Stefan måste hamna högt på listan bland Sveriges mest genom-tränade annonschefer (han är en sån där typ som alltid ger en dåligt samvete genom att komma incyklande till redaktionen, glad i hågen, när det är -10 grader ute) rapporterade han att det var ett riktigt jobbigt pass.

– Jag kan garantera att astronauterna kommer att ha minst lika bra fysik även efter sina rymdeskapader, konstaterar Stefan trött.

Vill ni kolla in Teschs mästerverk mer i detalj rekommenderar vi www.yoyotechnology.com.