Ledare: FMF

FMF är en bevingad bokstavskombination hemma hos mig. Det står för Fort Men Fel, och oftast är det jag som yttrar det till min hustru, då hon i ett jehu skapat någon form av stordåd, som dessvärre skulle kunna vara ännu större om hon gett sig själv tid att tänka färdigt. Det gick förvisso fort som bara den, men det blev bara halvbra. Av detta tänker du kanske att jag är den som står för det övertänkta och det noggranna, vilket när det kommer till hemmasituationen stämmer ganska bra.

Men även solen har fläckar. När vi gjorde i ordning förra utgåvan av BODY fick även jag en släng av FMF. Lika diskret som en mässingsorkester skrev vi ”8-VECKORSPLANEN – MAXA DIN FÖRBRÄNNING” på omslaget. Kaxigt, självklart och faktiskt riktigt bra. Problemet var bara att det innehållet sedan inte kunde återfinnas i själva tidningen. Jag skulle kunna skylla på någon sorts kreativ Bermuda-triangel, planeter i ett visst läge, eller det stora gröna artikelätarmonstret som stundtals besöker redaktionen. Men den enda raka sanningen stavas FMF.

Därför är det med stor stolthet jag (äntligen) kan presentera den artikeln i denna utgåva istället. Du hittar den på sidan 34.

Annat vi denna gång har ägnat oss åt, och då med både eftertanke och noggrannhet, är att sätta samman en stor avdelning specifikt riktad till dig som kanske inte är så erfaren i gymmet. Den behandlar både din träning och din kost, och vi har dessutom kryddat den med buntvis av tips från några av de mest kunniga i branschen.

Vi har dessutom träffat den brittiske benbesten Flex Lewis, den symmetriske och comebackandes Magnus Mossenberg, samt ett par färska Lucia-segrare; energiknippet Eva Lagerhorn-Blom och den klurige Krystian Gutowski.

REDAKTÖREN LISTAR

Stolpe ut…

1. Arnold vinner Mr Olympia 1981

Efter 5 års frånvaro kom han helt oanmäld till tävlingen i Australien. Man trodde han skulle jobba för TV, eller vara speaker. Men nej, han smorde upp, och han vann. Ska sanningen fram så var det en rejäl skandal. Objektivt var Arnold inte bättre än trea, slagen av både Dickerson och Zane. Men en av världens idag mäktigaste, var redan då en kraft att räkna med.

2. Gunther slår Ronnie på GNC 2003

USA hade längtat så innerligt efter en blond och vit byggarstjärna, att man helt uppenbart lät tandraden Gunther Schlierkamp slå Ronnie Coleman. Gunther var mycket bra. Men Ronnie, som precis kom från sin femte raka Mr 0-titel (där för övrigt Gunther blev slagen av ytterligare fyra gubbar) var också han grymt förbättrad. Så det blev lite galet här.

3. Jay vinner ”allt” efter Mr Olympia 2006

Att Jay Cutler är bra, och att han slog Ronnie Coleman på Mr Olympia 2006 välförtjänt har jag inga problem att förlika mig med. Men att Jay också fick vinna i varenda liten GP-tävling som kördes här i Europa strax därefter är mer svårsmält. I Las Vegas introducerades tydligen ett nytt mode, som höll i sig runt hela Europa. Märkligt.

4. Pavel Jablonicky slår Mats Kardell på VM 1988

Den grove tjecken hade grymma armar och riktigt fläskiga pecs. Sveriges Mats Kardell hade allt, och borde därför ha vunnit. Vi svenskar slet vårt hår och skrek oss hesa, medan Pavel lojt lunkade fram och tog emot sin medalj. Glad? OK. Men extatisk? Knappast.

5. Dorian Yates slår Shawn Ray 1994

En av de allra bästa mästarna vi sett är engelsmannen Dorian Yates. Av alla hans fem raka segrar på Mr Olympia är titeln från 1994 den som har varit mest omdebatterad. Trots en helt söndersliten biceps lyckades han vinna över den helt perfekte Shawn Ray.

För dig som behöver spä på övningsbanken ett par varv till, så har vi med spionliknande research vaskat fram en lista med 10 kanonövningar du aldrig sett, kanske inte ens hört talas om. Läs, prova själv och få ditt livs träningsvärk. En tripp till Los Angeles för att där se proffsen årsdebutera på Ironman Pro, hann vi också med. Där fick vi bland annat se bjässen Martin Kjell-ström raka skinkorna. Nu kan du se det med.

Totalt sett en bra och komplett anrättning.

Förhoppningsvis fri från FMF.

I dina växande musklers tjänst! Alex

Bild 325969

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se

PS! Nu höll det ju på att bli FMF i alla fall. Jag skulle ju också berätta att vi har fått en ny ägare sedan sist, då det norskägda förlaget Hjemmet Mortensen har köpt tidningen av Ove Rytter. Som jag sagt till otaliga media om just media, så är detta jättebra för oss. Förutom nya lokaler och nya arbetskamrater, så får vi också större resurser som kommer att göra tidningen ännu bättre. Bingo för oss, och bingo för dig!