Ledare: Vårkänslor

Bild: Björn Lindgren. V som i vårkänslor – som synes är redaktören glad.

Vädergudarna kan ju fortsätta försöka gäcka mig. Men jag är säker på att det är vår nu. Och för det behöver jag inte ens blicka ut genom fönstret. Mina benhinnor signalerar nämligen så tydligt de kan.

Du som måhända brukar läsa mina små krönikor vet att jag redan i januari blev bryskt utskickad på det som en del kallar diet. Månad efter månad med pressade scheman för både arbete och privatliv hade fört med sig en viss rondör när det gäller min kroppsform. Och – som min ömma hustru valde att uttrycka det – så kan vi inte ha det… Därför har morgonträningskompisarna på gymmet hittills i år sett mer av mig än under hela förra året. Samtidigt finns det också, kan jag avslöja, fortfarande kvar flera orörda glasspaket hemma i frysen. Så var det ju det här med benhinnorna… Eftersom mina upplevda pingviner
lägligt nog också valt att bosätta sig på annan plats än precis utanför dörren, så har jag sedan ett tag snörat på mig kängorna i ottan, för att med hjälp av intervallöpning ta mig de 15 minuterna till gymmet. Och sedan ska man ju hem också. Sammantaget så har allt detta gett mig ungefär 8 kg mindre att släpa på.

Och ömmande benhinnor.

Andra former av vårkänslor i min o så lätta kropp handlar naturligtvis om det som vi alla förhoppningsvis känner igen; Ökad energi, ökad glädje och ökad lust. Förr sade man alltid (med en tydlig koppling till det sistnämnda): ”Vi har vår i luften, flickor. Var har ni er?”. Vad man säger idag går säkert inte ens att skriva utan att rodna…

REDAKTÖREN LISTAR

Favoritövningar

1. STÅNGRODD

Kanske är det för att jag här är en smula mindre klen än i alla andra övningar. Men kul är den. Och effektiv!

2. MARKLYFT

En ny kärlek. Känner mig lite som en jägare när jag vandrar runt stången som ligger där på golvet till synes aningslös om vad som ska komma.

3. BÄNKPRESS

Medlem i har-provat-alla-övningar-förbröstet-som-finns-klubben, men har nu återvänt till dinosaurieavdelningen. Detta i hopp om att slippa se ut som en fossil i profil.

4. BENPRESS

Trodde du knäböj? Nädu, den här ryggen är ”way beyond” knäböj. Ronnie Coleman se rätt cool ut i benpressen också. Fast det är ju han.

5. SKIVSTÅNGSCURL

Även här har Fru Fortuna gjort ett sällsynt besök i mina gener. Så klart det är kul då!

Detta nummer av BODY produceras samtidigt som vi också festar för fullt. Dels har hantelartiklarnas evige anfader Ove Rytter fyllt 50 (!), och dels flyttar vi till nya lokaler, till våra nya förlagskollegor på Hjemmet Mortensen. För dig som här fastnade på ordet festa, så kan jag lugna dig. Man blir inte blir särskilt ”wild and crazy” på handskakade proteindrinkar. Därför känns läget fortfarande stabilt, och innehållet lika skarpt som vanligt.

Vi har bland annat träffat en gammal favorit, som sent i livet faktiskt ser bättre ut än någonsin. Du läser mer om den maffigt klurige Janne Nordlund på sidan 24. Om vältränade bröst är din melodi (ha!) så kan vi dessutom fresta dig med ett reportage om Luciasegraren Keivan Gomanian, som bland annat ligger inne med en redig bröstkorg. Ännu en saftig bröstkaramell levereras denna gång av Anders Graneheim, Tränings. skolans egen Caligula. Om du tjusas av damfitness (haha!) så kan du med fördel bläddra fram till sidan 38, och sidan 60. Där kan vi nämligen serverar dig artiklar och intervjuer om och med två av svensk fitness allra främsta – Linda Fodor Egelstig och Amélie Wejle.

Förutom allt detta har vi också exklusivt träffat den nyblivne Mr Olympia – Jay Cutler. Vi har också små-myst under en långhelg i det snålkalla Columbus, Ohio, och samtidgt som vi slår ett slag för helheten, har vi också vaskat fram ett antal vinnande strategier för de sista skälvande dagarna innan tävling.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 325957

Skriv till BODY, Box 3417, 103 68 Stockholm, märk kuvertet ”Alex”.

alex@body.se