Ledare: Små smulor kan också klia

Ibland är det lätt att låta hybrisen fara iväg med en. Att hamna i ett läge där man får odla riktigt stora planer och sikta mot de verkliga framgångarna. Kanske en ny bil, en ny storbilds-TV, en fet resa till Kuba, eller, som är vanligt i våra kretsar, strandens värsta sexpack?

För egen del har jag också gjort allt detta, eller snarare i tankarna lustat efter dessa ”milstolpar”. Men som tur är så har jag ett flertal nyfikna och uppmärksamhetskrävande barn där hemma, varför mina tankeförflyttningar varken hinner bli särskilt långa eller långvariga. Som när min tioåriga dotter häromdagen kom fram och helt spontant meddelade att hon faktiskt älskade sin gamla pappa.

Sådant kan få även den mest cyniske världsmedborgare att gå i spinn, och så även mig. Vips, så är man hemma igen, och det med betydlig bättre koll på vad som verkligen betyder något.

I gymmet strävar vi ofta efter de stora framstegen, de stora lyften och de stora ökningarna. Och det så innerligt att de små glädjeämnena ofta går obemärkt förbi. Som hur skönt det kändes i den axel som krånglat. Som hur bra kontakt vi fick i vadpressen. Eller hur härligt det var att få svettas så där ymnigt.

Denna strävan är inte bara som att bädda för framtida motgångar med tappade lustar och sugar. Den är också en bidragande faktor till att så många nuförtiden väljer att ta till den där ljusskygga pillerburken. Lusten efter svällande muskler på rekordtid blir så stark, att bilden av slutmålet tar över helt. Istället för att kanske ta ett lite långsammare och betydligt tryggare färdmedel, och faktiskt kunna njuta även av resan?

REDAKTÖREN LISTAR

FÖRVÄNTNINGAR INFÖR SM

1. Ingvar Larsson

Få, om ens någon i Sverige kommer i närheten av denne nestor. Ta plats och njut!

2. Publiken

Fullsatt båda dagarna känns som en konservativ spekulation.

3. Classic-bataljen

Kan Mats Egelstig komma i närheten av förhandsfavoriten Marcell Kezdy?

4. Heta hundringen

Minus 100 ser ut att bli den tuffaste på många år. Vem kommer att ta det till slut?

5. Annika & Sally i slag

Rapporterna är entydiga – Warg & Adham har båda gått starkt framåt.

I denna tidiga höstutgåva har vi som vanligt samlat ihop en diger godispåse du förhoppningsvis kan få stor glädje av under din resa. Vi haft träffat ben- och coachfantomen Fredrik ”Platz” Carlsson, fitnesspärlan Christel Lingh, glänsaren Arne Lundell och en av de snabbaste och rappaste killarna vi har inom svensk fitness; Fredrik Wettergren. Zink och vitamin E har tilldelats en helt egen artikel. Likaså den Termogena Dieten, som enligt många är den mest effektiva formeln för toppform.

Maten då, undrar du? Jadå… denna månad ger vi dig en snitslad bana till hur du lyckas i köket när dina byggarpolare kommer över. För dig som gillar att slappa i soffan framför en byggarfilm så har vi också kollat in en diger lunta heta träningsfilmer och gett dessa vårt betyg.

Detta och mycket mer naturligtvis.

Så försök nu att ta vara på även de små glädjeämnena i livet.

Små smulor kan också klia.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 325896

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se