Ledaren: Revolt

Bild: Janne Danielsson.

Jag blickar ut över en revolution. Dock en utan avhuggna huvuden, plundrade butiker och brinnande bilar. Nej, vi pratar om en trevlig revolution. En som syftar till att göra sig av med dåliga vanor, och istället lägga sig till med nya, fina.

Bland alla drygt 100-talet nya arbetskamrater räknas det nu steg som om livet självt hängde på det. Samtidigt ratas det nu fler gräddsåser under lunchen än någon kan räkna, och självklart tecknar man upp sig på gymkort i något som kan likna rekordiver.

Företagets hälsotema har verkligen rivstartat, och den positiva vinden känns i väggarna. Människor som aldrig ens tänkt tanken på att börja träna, kommer spontant förbi för att diskutera den bästa magövningen, eller hur många kalorier man bränner genom att gå de sex trapporna upp till kontoret, eller rentav hälsoinnehållet i gårdagens middag.

Detta är milt uttryckt inspirerande. I takt med att vi med stundtals småkorkad envishet trummat ut vårt budskap om träning, kost och hälsa i snart 30 år, så är det så förskräckligt lätt att bli hemmablind. Att därmed förledas att tro att vår mission på något sätt skulle beröra alla. Det är en vacker tanke, men du som till vardags läser BODY är betydligt mer medveten och mån om din hälsa än människan i stort. Därför känns det oerhört roligt att vissa delar av det vi högljutt agiterar för också kan landa rätt hos ”vanliga” människor. För det är egentligen där dessa insikter behövs mest.

REDAKTÖREN LISTAR

Favoritträning

1. Styrketräning

Inget går upp mot att fokuserat använda sina muskler till det de är konstruerade för. Varje morgon inleds likadant, och utan dessa 30 intensiva minuter i järnets tempel, blir livet helt enkelt inte komplett.

2. Golf

Du som inte kunnat undgå mina spretiga sanningar här vet förmodligen redan att jag är en passionerad söndagsgolfare. En hackare, en glidare och en i det sammanhanget kulturell katt bland hermelinerna.

3. Bollsporter

Om man ändå ska röra på sig så kan man väl lika gärna göra det roligt för sig. Och bollar är särskilt kul. Tror inte den grabben är född som kan gå förbi en fotboll utan att klappa till den.

4. Jogging

Ja, det är jobbigare än att promenera. Men samtidigt ger det mer, och du behöver inte hålla på lika länge. Att jag också har lättare att undvika olika former av vadkramp när jag joggar vid min hustrus sida är en annan bra grej.

5. Promenader

Kan iofs kännas gnetigt, men med rätt skor, rätt väderlek och rätt samling av världsproblem att lösa, så blir dessa vändor ohyggligt givande. Med sällskap kan de dessutom ge utrymme för pustande samtal.

Bland mina nya kollegor finns det också den småsköna föreställningen om att vi som jobbar här på BODY uteslutande lever på groddar och majskyckling, och att vi aldrig ens funderar på en glass, en pralin eller ett glas vin. I mitt eget fall så kunde inget vara mer fel, faktiskt. Livet handlar ju faktiskt om att levas till fullo, och här spelar de kulinariska upplevelserna en viktig roll för mig. Mat är viktigt. God mat är ännu viktigare. Men det betyder inte att jag kan, eller ens vill, vältra i mig carbonara och grillchips. I vart fall inte varje dag.

Som med det mesta så handlar även det här med kost och träning om balans, och att förstå vad man faktiskt klarar av och mår bra av. För egen del så utgör alla hårda träningspass och alla näringsriktiga måltider ett stärkande skydd, som helt enkelt gör det möjligt för mig att med gott samvete unna mig den där maffiga middagen, vinet eller kanske rent av hela glasskartongen.

Nu, när den spröda vårens termometerobservationer ännu förblir villrådiga, blir alla dessa positiva förändringar extra värmande och stärkande. Och då blir jag extra glad.

I dina växande musklers tjänst!

Alex

PS! Jag vill också vurma lite för vårt eget träningsläger BODY Training Camp, som i år går av stapeln på Gotland den 12-15 juni. Det finns fortfarande platser kvar, så passa på att hänga med oss för några dagar med massor av tuff träning och roliga lekar!

Bild 325706

Synpunkter på ledaren? Maila direkt till redaktören på alex@body.se