Nyhet: BODYs Träningsdagbok

NU är vår nya, fräscha träningsdagbok här: Allt du behöver för ett perfekt träningsår!

Detta blir din bästa träningspartner! BODY Träningsdagbok har 200 ringbundna sidor, räcker ett år, och är mycket enkel att fylla i. Du ser snabbt sambanden mellan träning och resultat.

En träningsdagbok ger dig inte bara träningsinspiration, den blir dessutom ett ”facit” över din träning! Du kan så småningom avläsa exakt hur du tränade innan du nådde en formtoppp, eller vilken träning som gav sämre resultat och därför bör undvikas.

Med hjälp av BODYs Träningsdagbok kommer du efter hand att kunna se sambanden mellan sömn, kost, mat, intensitet, motivation och – just det – resultat.

Denna träningsdagbok, gärna i kombination med böckerna Effektiv Bodybuilding och Maximal Muskeltillväxt, utgör en bra grund för en lyckad satsning på gymmet. I dessa böcker får du detaljerad information om hur ett stort antal biomekaniskt riktiga och effektiva träningsrörelser ska utföras.

Idag behöver vi inte chansa på hur en rörelse ska utföras. Med hjälp av forskningen finns det numera fakta i denna omdiskuterade fråga, så att vi kan se det linjära sambandet mellan en övnings utförande och slutresultatet.

Lycka till med din nya, planerade träning!

Beställ boken i BODYs webbshop nu!

Inte för krånglig

En bra träningsdagbok får inte vara för krånglig att fylla i! Därför innehåller BODYs Träningsdagbok mycket enkla tabeller som går snabbt och enkelt att fylla i under träningens gång.

Efter varje pass ska du ange, på en skala från ett till fem, hur motiverad du kände dig under passet, hur mycket du sov natten innan och vilken kvalitet din mat hållit de 24 senaste timmarna. För att kunna fylla i högsta poäng beträffande matkvaliteten, ska du ha haft ett lågt intag av fett och en bra balans mellan proteiner och kolhydrater.

Bra proteinkällor som innehåller lite fett är till exempel fisk, magert kött, bönor och groddar etc. Bra kolhydratkällor är till exempel potatis, ris och pasta. Om du är osäker på vilken kvalitet din nuvarande mat håller, så kan du ta reda på det med hjälp av boken Mat för Idrott.

Ditt vätskeintag är viktigt!

En annan punkt i träningsdagboken är ditt vätskeintag. Detta är en viktig pusselbit för att träningen ska ge bästa resultat. Jag har tagit med det i boken eftersom vätskeintaget i allra högsta grad påverkar energinivån och därmed din förmåga till maximal prestation. Tänk på att musklerna innehåller över 70 procent vatten!

Att dricka åtta stora glas vatten om dagen brukar vara en bra tumregel för de flesta som tränar seriöst. Idrottare som förlorar extremt mycket vätska behöver ännu mer. Se till att alltid dricka minst ett stort glas vatten före gymträningen. Du kan faktiskt vara i stort behov av vätska – för att kunna prestera maximalt – utan att känna dig det minsta törstig. Observera att vatten alltid är det bästa ersättningsmedlet för förlorad vätska. Kaffe och andra drycker bör du inte betrakta som vätskeersättare! Med en positiv vätskebalans är du mer laddad inför träningspasset – och du återhämtar dig dessutom snabbare.

Så använder du boken

1. Denna träningsdagbok omfattar 200 sidor att fylla i, vilket beräknas räcka ett år. Skriv år och datum när du börjar med dagboken.

2. Var alltid ärlig när du skriver i träningsdagboken! Betygsätt träningspassen från 1 till 5, använd 1 för dåligt, 5 för mycket bra. Om du har slarvat med maten kan du t ex inte erhålla maximal poäng beträffande ”matkvalitet”. Ange alltid varför du inte uppnått maxpoängen i respektive variabel. Gör noteringar under ”kommentar”.

3. Du bör ha fyllt i samtliga uppgifter efter varje träningspass, för att du efteråt ska kunna analysera dina eventuella misstag (t ex varför skador uppkommit, vilka övningar som ej fungerat och vad som fungerat bra).

4. Längst bak i BODYs Träningsdagbok finns en personlig utvecklingstabell, som ska fyllas i varje månad. Här kan du även sätta in foton från före och efter det år du använt träningsdagboken. Gör det! Du kommer garanterat att bli positivt överraskad över hur tydligt framstegen syns! Längst bak finns också en tabell som visar din styrkeutveckling i olika träningsrörelser. Välj själv ut några olika moment, till exempel hantelpress, knäböjning och bicepscurl.

Även om du har sidor över när det har gått ett år så bör du börja på en ny bok. Detta för att på ett överskådligt sätt kunna jämföra olika faser.

Beställ boken i BODYs webbshop nu!

Bild 325689