Styrkelyft: Senaste utgåvan av förbundstidningen

Den senaste utgåvan av Svensk Styrkelyft, 4:2008, finns online som PDF-tidning (direktlänk).

I denna utgåva: Sveriges bästa sammanlagda resultat genom tiderna. Förbundets styrelse beslutade om fortsatt satsning på webcastning av tävlingar – bra medial marknadsföring där tekniken kan bli ännu bättre. Multivitamintabletter mot cancer – vad säger forskningen?

Svensk Styrkelyft är officiellt organ för Svenska Styrkelyftförbundet och Nordiska Styrkelyftförbundet.

Innehåll Svensk Styrkelyft 4:2008

  • Multivitamintabletter mot cancer – eller? – 4
  • Utbildningskommitén – 5
  • J-EM i Mariupol Ukraina – 6
  • Toppengalan – 8
  • Veteran EM – 9
  • Bänk-EM Bratislava – 13
  • Willys ranking – 14
  • Resultat – 17
  • Tävlingskommittén – 19
  • Styrelsemöte på Sundbyholm – 20
  • Idrottslyftet en möjlighet – 21
  • Hänt i korthet – 23

Nedan några korta utdrag ur PDF-tidningen:

Multivitamintabletter mot cancer – eller?

Gå in i en hälsokostaffär och ställ några frågor om vitaminer och mineraler, så kan jag garantera att du får en säljivrig expedit över dig ganska omgående. Vitaminer och mineraler är näringsämnen som har undersökts i flera decennier för sina hälsobefrämjande egenskaper. Men, som det eminente Kjell Henry själv skulle ha sagt: ”Det är nåt som inte riktigt stämmer”. Vad säger egentligen forskningen om vitamin- och mineraltillskott i allmänhet, och om cancerrisk i synnerhet?

Bänk-EM Bratislava 2008

Detta EM blev en revansch från VM… Svenska laget tog hem 3 guld, 1 silver och 1 brons. Arrangemanget var väl inte det bästa men det funkade. Lokalen var KOKHET och en lyftare (dock ej svensk) svimmade under uppvärmningen. Monitorn vid uppvärmningen visade inte samma som publikens och speakern pratade Slovakiska, man kanske kan säga att det ibland var en viss svårighet att veta vem som skulle lyfta…

Willys Ranking: Genom tidernas bästa resultat sammanlagt

Jag har här plockat ut de 20 bästa resultaten i varje klass, vad som är intressant är att exakt hälften av resultaten är tillverkade under 70- och 80-talet, där 80-talet är mycket dominerande med 105 resultat och faktiskt 7 resultat från 70-talet lever ännu kvar.

Magnus Carlsson toppar klasserna 56 och 60, finns också med i klass 52 kg. Kenneth Mattsson toppar klasserna 90 och 100 finns också med i klasserna 82,5 kg och 110 kg. Av dagens aktuella lyftare är det bara Amit Selberg och Patrik Turesson som innehar topplatser i klasserna 67,5 kg och 82,5 kg. En intressant iakttagelse är också att i tyngsta klassen är det resultat efter år 2000 som är dominerande, närmare bestämt 13 st av 22 möjliga.

Nu är min förhoppning att dessa rankinglistor kommer att följas upp på hemsidan, för detta är för förbundet ovärderligt material för framtiden som ej går att ersätta.

Styrelsekonferens på Sundbyholm

I början på juli samlades hela SSF´s styrelse på Sundbyholm i Eskilstuna för en konferens. Konferensen handlade övergripande om Svenska Styrkelyftförbundet och dess framtid.

Styrelsen beslutade om en fortsatt satsning på Webb-tv sända tävlingar men också en utökning av sändningskvalitén och teknik förbättring. SSF är en av de SF som ligger främst vad gäller denna typ av medial marknadsföring.

Idrottslyftet en möjlighet

Sedan något år tillbaka har regeringen gett RF pengar som sedan delas ut till specialidrottsförbunden. Projektet gick de fyra första året under namnet Handslaget. Efter regeringsskiftet utlovade den nya regeringen en fortsatt satsning på idrotten bl a i tidigare projektform som nu bytt namn till Idrottslyftet. Svenska styrkelyftsförbundet har vid två tillfällen hittills tilldelats pengar. Det rör sig om närmare två miljoner kr vilket är stora pengar inom vår ”lilla” sport.