Styrkelyft: Senaste utgåvan av förbundstidningen

Örebro KK-lagen damer och herrar: SM-segrare Styrkelyft 2009

Den senaste utgåvan av Svensk Styrkelyft, 6:2009, finns online som PDF-tidning (direktlänk).

I denna utgåva: Ideellt arbete viktigt för styrkelyftsportens fortlevnad, rapporter från svenska mästerskapen samt lag-SM Bänkpress och Styrkelyft, Ankis näringslära: mTOR – protein och kolhydrater mest anabolt, samt dopingkontroll – så går det till.

Innehåll Svensk Styrkelyft 6:2009

  • Ledaren: Pass opp! – 3
  • Året som gått – 4-5
  • SM i Bänkpress 2009 – 6
  • Lag-SM Bänkpress och Styrkelyft 2009 – 7
  • Resultat och ranking – 8-11
  • Ankis näringslära – 12-13
  • Att bli dopingtestad – 14-15
  • Aktuellt: Hänger vi med? – 16-17
  • Tack… – 18
  • Domarinfo – 19

Utdrag ur innehållet:

Ledaren: Pass opp!
Samhällsutvecklingen påverkar det mesta runt omkring oss och inte minst oss själva. Det känns som en fjärran tid då föreningens medlemmar mangrant ställde upp för att hjälpa till i föreningens verksamhet. Fjärran känns den tid då den lokale föreningsledaren, ”eldsjälen”, hade god uppbackning av andra eldsjälar i samma förening. Hela grundsynen på det ideella arbetet och den ideella föreningen har förändrats.

Trots detta vidmakthåller Svenska Styrkelyftförbundet (SSF) sin grundtanke och vision om struktur på hur dess klubbar, distrikt, förbund och dess kommittéer bör fungera. Varför? DÄRFÖR att vi lever och verkar i ett förbund med en omsättning i samma storleksordning som en medelstor korvkiosk, för att citera kassör Högbergs beskrivning av vår krassa ekonomiska situation. Likadant är det för flertalet av våra klubbar och distrikt. DÄRFÖR är den ideella insatsen så viktig.

SM i Bänkpress 2009
Det var ett stort deltagarantal och ovanligt många damer som kom till start. Kan det vara nytt deltagarrekord?

Lag-SM Bänkpress och Styrkelyft 2009
Sundsvalls AK stod som arrangör för årets lag-sm. Arrangemanget var väldigt bra och flöt helt enligt tidtabell.

Ankis näringslära: mTOR – protein och kolhydrater mest anabolt
Att protein behövs för muskelmassans underhåll och tillväxt vet alla idrottare. Att mTOR är en nyckelsubstans i muskelproteinsyntesen är det däremot inte lika många som känner till.

Dopingkontroll – så går det till
Alla föreningar som är anslutna till Svenska Styrkelyftförbundet är också anslutna till Riksidrottsförbundet. Det betyder att du som medlem kan komma att kallas till en dopingkontroll, både på gymmet och utanför. Kontrollerna utförs alltid av auktoriserad funktionär som måste följa RF:s regler.

Aktuellt: Hänger vi med?
Mycket händer inom svensk idrott. I dagarna kom regleringsbrevet från regeringen som sammanfattningsvis deklarerade ett större ansvar på idrottsrörelsen ledning att göra prioriteringar. Vad kan då våra medlemmar göra för att stärka Svensk Styrkelyft?

Det är mycket att ta tag i och som skall göras, vi har tidigare efterlyst deltagare till kommittéer och arbetsgrupper, tyvärr räcker det inte – vi behöver bli fler!

Har du idéer eller uppslag till projekt som kan genomföras hör av dig till kansliet eller styrelsen, man behöver inte ingå i en kommitté för att uträtta något, vissa saker kan ske på mycket kortare sikt. Det kan vara förslag på tävlingar, utbildning, barn- och ungdomsläger säkert finns det massor med idéer som kan omvandlas och förvaltas till verklighet!

Bild 325106