Superstartävling mellan Säffle och Åmål i helgen

Säffle var värd åt AF-SM 2009, och preliminärt arrangeras 2010 års SM Athletic Fitness samt SM-kval i Bodybuilding, Classic Bodybuilding och Body Fitness på samma plats första helgen i september.

Andra helgen i maj kommer Wellness Weekend att värma upp orten med föreläsningar, välgörenhetsgala, mässa & shower. Dessutom kommer en superstartävling (mångkamp) att avgöras. Åtta lag från Säffle och Åmål kommer att tävla i bland annat chins, dips, hinderbana, bänkpress och rodd över älven.

NWT: Superstartävling mellan Säffle och Åmål anordnas
Säffle Atletklubb har bråda dagar. För första gången hålls en Wellness-weekend i Säffle, och tanken är att konceptet ska fortsätta. Det är minst sagt fullt upp för föreningen, som hoppas på en braksuccé för evenemanget. Fredrik Eriksson och Stig Karlsson från Säffle Atletklubb, samt Christer Dahlin som också är med i arrangemanget, berättar om den stora satsningen.

– Wellness-weekend börjar på fredagen med en föreläsning om kost och motion för gymnasiets ettor samt årskurs nio, säger Fredrik Eriksson. Vi i Säffle Atletklubb vill ta vårt sociala ansvar och visa att vi vill ha ungdomar till vår verksamhet.NWT: De vill ha ett friskare Säffle
Under nästa vecka hoppas personerna som du ser på bilden här intill, att Säffleborna ska packa gympapåsen och prova på någon av alla de aktiviteter som ordnas i kommunen. Då uppmärksammas nämligen vikten av träning och rätt kost på ett flertal platser i och runt Säffle.Läs mer om Wellness Weekend på hemsidan: