Life is like a box of chocolates

Foto: Seth Janson

Chefredaktören litar på träningens kraft.

Den på många sätt briljante Forrest Gump myntade uttrycket ”Life is like a box of chocolates. You never know what you gonna get.”. Att han också blev kissnödig i Vita Huset, och valde att ta sig fram genom livet springandes kan jag därför förlåta.

När det kommer till mitt eget livs chokladask så är jag en som haft sällsynt tur. Faktisk en som fått upp trillingnöt nästan varje gång (om det till äventyrs inte framgår så är trillingnöt min verkliga pralinfavorit). Det kom en stor en när min son Max föddes, och ytterligare en när Moa anlände två år senare. Jag fiskade därefter upp ännu en trekantig nötpralin när jag erbjöds jobbet som chefredaktör för min favorittidning (ja, det är den du håller i nu). Och jag kom över en ofantligt massiv chokladbumling när jag träffade min fru.

För allt det är jag såklart mätt, glad och även tacksam.

Men mot slutet har jag fått upp även romrussin, och faktiskt en och annan körsbär i likör. Kanske jämnar allting ut sig, vad vet jag? Men de senaste sötsakerna har i alla fall inte gjort mig glad. Ska jag vara ärlig så blir de snarare smärtsamma påminnelser om att livet är på väg in i en annan fas. För att fortsätta på chokladasksmetaforen så går vi nu in på det nedre lagret.

Omvälvande, naturligtvis. På många sätt även ledsamt, rentav förkrossande. Men samtidigt är också ägglikör och marzipan naturliga delar av livet. ”You never know what you gonna get.”, sa Forrest. Det är med andra ord bara att tugga i sig, borsta tänderna, och gå vidare.

Under färden mot skuggsidan är det lätt att nedprioritera saker som träning. I det sammanhang man då befinner sig upplever man ofta denna fysiska ambition som flyktig och faktisk även irrelevant. Min erfarenhet, som på slutet uppdaterats i överljudsfart, är dock att träningen också i stunder som dessa fyller en extremt viktig funktion. Träningen borgar för den goda vana du sedan tidigare förmodligen lagt dig till med. Den står för stabilitet och karaktär, och utgör med det en själslig och fysisk plattform som vi alla behöver, inte minst när det blåser snålt. Att träningen dessutom ger oss hormonella favörer och därtill får oss att se förbaskat bra ut, är sidoeffekter vi helt enkelt måste leva med.

Min poäng? Att när du har som minst lust att träna, förmodligen behöver det som mest.

Med det låter jag de övriga 99 sidorna av dessa 100 göra vad de är tänkta att göra. Nämligen att ge dig all den hjälp, allt det stöd och all den inspiration du behöver i din egen träning.

Trevlig sommar!
I dina växande musklers tjänst.
Chefredaktör – BODY

Bild 324968

REDAKTÖREN LISTAR: Verktyg för sommarmotion

1. Golfbagen

2. Basketkorgen på gatan
1-mot-1 med sonen är inte bara jobbigt som attan. Det är dessutom roligt så det förslår.

3. Mina kettlebells
Svingar och frivändningar bygger kanske inte de snyggaste musklerna.
Men de blir oantastligt starka och extremt väl fungerande.

4. Gummibandet
Jag är väl medveten om att jag får en sorts aerobicslook med bandet i
garaget. Men med rätt attityd och fokus kommer jag därifrån med en
riktigt grym träningsvärk.

5. Vårt löparspår
Erkännes att jag inte är något löparämne. Men kanske är jag hyfsad på att strosa omkring lite?