Biggest Loser Sverige drar igång ikväll

20:00 ikväll är det premiär för andra generationen av Biggest Loser Sverige, denna gång på TV4. Förutom coacherna Mårten Nylén och Tanja Djelevic återfinner vi en BODY-bekanting i dietisten Sussi Gustafsson. Tillsammans med dem och programledaren Jessica Almenäs förändrar fjorton deltagare sina liv under loppet av tio veckor.

Bild 324831

Om Mårten Nylén – www.martennylen.com
Biggest loser-coachen Mårten Nylén har hjälpt både svenska och utländska artister att forma sina drömkroppar.

– Vem som helst kan förändra sitt liv och det är aldrig för sent, säger personliga tränaren och hälsoutvecklaren Mårten Nylén.

Busta Rhymes, Petter, Jennie Widegren och Josephine Bornebusch är bara några ur artist- och skådespelareliten som har fått träningshjälp av Mårten. Med en imponerande referenslista arbetar han som personlig tränare i Stockholm sedan tio år tillbaka.

– Att få vara med när folk spränger gränser och inser att de kan åstadkomma vad de vill bara de bestämmer sig är helt fantastiskt.BLT: Mårten från Mörrum ska hjälpa överviktiga till nytt liv
Mårten från Mörrum är inte bara personlig tränare åt några av landets största artister. Nu blir kändistränaren Mårten Nylén själv kändis. Mot sin vilja i början men inte nu.
– Jag tackade faktiskt nej först. Jag jobbar med så många offentliga personer och ville själv inte stå i rampljuset tidigare men har förstått nu att det går att kombinera.Om Tanja Djelevic – www.tanjadjelevic.com
Biggest loser-coachen Tanja Djelevic har format och trimmat några av de hetaste kändiskropparna i Hollywood.

Uma Thurman, Kate Beckinsale, Brittany Murphy, Matt Dillon och Pink är några av stjärnorna som har fått hjälp av Tanja Djelevic. Med tjugo års arbetserfarenhet inom träning och hälsa, en examen i psykologi och några av Hollywoods hetaste namn som klienter jobbar Tanja som personlig tränare i Los Angeles.

– Mitt budskap handlar om att må bra och finna sin egen väg, oavsett om du är atletisk eller bara vill leva ett hälsosammare liv. Jag brinner för att försöka visa människor just deras väg och dela med mig av min kunskap och inspiration, säger Tanja.28 maj 2008 skickades ett pressmeddelande ut om att Livskraft.com, sajten Tanja Djelevic byggt upp, köptes upp och bytte namn:
Wellnet förvärvar tränings- och hälsosajten Livskraft.com och ökar sitt utbud av hälsobyggande tjänster, under varumärket Wellnet Life. Wellnet stärker därmed sin redan idag starka position som en modern och flexibel aktör med ett av marknadens mest varierade utbud av hälsotjänster på internet.

Köpet innebär att Wellnet kan erbjuda sina användare en mängd olika interaktiva verktyg såsom tränings- och viktdagböcker, men också inspiration och mängder av kunskap i form av reportage, nyheter, krönikor, bloggar och experttips. Sajten innehåller också bland annat träningsfilmer, stresstest och kaloriräknare.

Sajten Livskraft.com grundades 2006 och har fått mycket beröm för sina interaktiva hälsoverktyg, användarvänlighet och moderna design. I ett test i Fitness Magazine fick sajten toppbetyg i jämförelse med ett antal andra svenska och amerikanska tränings- och hälsosajter.

Sajten har pt:n Tanja Djelevic utvecklat i samarbete med välrenommerade personliga tränare i Sverige och viktforskare på Karolinska Institutet. I tio år har hon varit verksam som personlig tränare i Hollywood och två år i rad rankats som en av USA:s tio bästa pt:s, i Mens Journals årliga top 100 lista över personliga tränare.

– Köpet av Livskraft.com är ett naturligt led i vår strävan att erbjuda Sveriges största urval av Internet-baserade friskvårds- och hälsotjänster, säger Kicki Wallje-Lund, Wellnets vd.

– Nu kan vi också börja rikta oss direkt till konsumenter – inte bara, som hittills, till arbetsgivare och deras anställda.

Bild 324832Om Sussi Gustafsson – www.sussi.com
Biggest loser-dietisten Sussi Gustafsson har en imponerande idrottsbakgrund som elitgymnast och aerobictävlande.

Sussi Gustafsson växte upp i en idrottsintresserad familj och har alltid engagerat sig i träning och hälsa. Förutom aerobic och fitness har hon tränat truppgymnastik, vilket resulterade i tre SM-guld. I dag är hon legitimerad dietist och brinner för både sitt eget och andras välmående.

– Alla förtjänar en ökad livskvalitet! Genom att äta bra och röra på sig får man energi över till så mycket mer, säger Sussi.Sussi Gustafsson på SM i Fitness 1997 (Båstad-nostalgi någon?):

Sussi Gustafsson deltog som utmanare i Gladiatorerna 2000: