Rytters nya bok – signerad i BODYs shop!

Andra kanske hade tyckt att en ny bok var tillräckligt, men som vanligt när Ove är i farten gör han hellre mer än mindre. Först ut är hemsidan overytter.se där man kan läsa om Ove och alla hans projekt. Det senaste i raden är då hans bok, Träning för män 40+. Och till boken har han också släppt en app för att komplettera innehållet. Köp ett signerat exemplar av boken i BODYs webbshop nu!

Gör den medelålders mannen tio år yngre

Ove Rytter, femtiotreårig fitnessexpert, visar hur man når sitt livs toppform även efter att man har passerat fyrtio! Han presenterar fyra kompletta program med både övningar och träningsupplägg. Här finns program både för soffpotatisen som vill komma igång och för den vältränade fyrtioplussaren som vill finslipa formen ytterligare.

Den utförliga övningsbanken innehåller Oves absoluta favoritövningar – de som han vet fungerar och ger en urstark kropp. Här finns även tester som avslöjar den biologiska åldern – är man femtio med en kropp som en tjugofemåring eller fyrtio med en kropp som en sextioåring?

”Jag vill ta med 40+-män som vill komma i form på en resa. Genom att använda kontrollstationer och sätta upp mål får de ett enklare och mer effektivt förhållningssätt till sin träning. Jag kan garantera att de män som följer mina råd i boken kommer att tacka sig själva inom ett år. Och förmodligen kommer deras omgivning att bli minst lika nöjd.”
— Ove Rytter

Ur innehållet:

 • Skapa ditt eget företag – Kroppen AB – och nå formen du alltid har drömt om
 • Fyra kompletta kroppsrenoveringsprogram
 • Din egen kroppsbudget
 • Testa din fysiologiska ålder på bara 10 minuter!
 • Vad ska jag äta som 40-plussare?

 
Om författaren

Ove Rytter är en legend i tränings-Sverige. Ove är utbildad journalist och har tävlat i både judo på landslagsnivå och i bodybuilding. Han har startat två av Sveriges största träningstidningar, Body Magazine och Fitness Magazine, samt skrivit en av de mest lästa böckerna om styrketräning, Effektiv Bodybuilding, som har sålt i närmare 100 000 exemplar. Ove har även fungerat som expertkommentator i tv-programmet Gladiatorerna. Nyss fyllda femtiotre år fortsätter Ove att flytta fram gränserna för träningslitteratur.

I mitten av september släpptes gratisappen för iPhone, iPod touch och iPad som alla styrketränande kan ha intresse av. Henrik Schyffert Facebookade: ”Jag var 30 år på allt utom konditionen. Där var jag gubbe.”

Vilken kapacitet har din kropp? Presterar du som en pigg 25-åring eller som en trött gubbe? Testa din biologiska ålder med Ove Rytter 40 + träningstest.

Så här går det till

 1. Testet består av sex olika moment, som ska utföras inom loppet av 15 minuter.
 2. Du måste klara minimigränsen för respektive medalj/ålder i samtliga delmoment för att få godkänt.
 3. Du kanske bara klarar några av testerna och får betyget ”gubbe”. Men så behöver det inte vara! Men du behöver då förbättra dig i de moment som du inte har klarat av.
 4. Bättre tid för genomfört test är också ett framsteg! Men slarva inte med övningarna.
 5. Detta är ett tufft test, som med fördel utföres på ett gym, under översikt av en PT.
 6. Testet utförs, enligt schemat i boken Träning för Män 40+, var sjätte vecka.
 7. Testet får pågå under max 15 minuter för att det ska ge en rättvis bild av din status.