Deltagare till forskningsprojekt sökes (Rosenrot)

En av BODYs skribenter söker deltagare till ett forskningsprojekt i Huddinge, Stockholm fredagen den 29 februari:

”Hej, jag arbetar just nu på ett forskningsprojekt som går ut på att undersöka vilken effekt en fruktdryck med rosenrot har på uppmärksamheten och koncentrationsförmågan.

För att kunna genomföra denna studie söker jag nu försöksdeltagare, närmare bestämt 40 personer. Det finns fortfarande platser kvar innan kvoten är fylld.

Experimentet innebär att man utför ett test av arbetsminnet, varefter man intar en dryck med eller utan rosenrot, för att en stund senare utföra ett likartat test igen.

  • Datumet för testerna är den 29/2, alltså på fredag nästa vecka.
  • Platsen är en lokal i samma byggnad som Karolinska Institutets bibliotek i Huddinge (Alfred Nobels väg 8).
  • Tiderna är antingen mellan 10.30-12.00 eller 12.30-14.00 beroende på vilken grupp man hamnar i. Detta meddelas i god tid.

Testerna är datoriserade och tar bara några minuter per tillfälle. Mellan de två testerna finns det möjlighet att koppla av på något av de caféer som finns i närheten, eller kanske läsa en bok i biblioteket.

För att kunna delta bör man vara mellan 18 och 49 år och väsentligen frisk. Ni är välkomna att anmäla er till sjg03mb2@student.ki.se snarast möjligt. Uppge namn och telefonnummer i anmälan så återkommer jag med detaljer.”