Arnold kämpade mot steroider redan 1990

I motsats till vad många tror har Kaliforniens guvernör varit en aktiv steroidmotståndare under en längre tid. Det framkommer i brevväxlingar mellan Arnold och olika tävlingsarrangörer från tidigt 90-tal.

Breven, som bland annat var adresserade till IFBB:s president Ben Weider, offentliggjordes inför Arnold Classic. I breven till Ben tackar Arnold bland annat för att IFBB realiserat hans förslag om en fond för dopningstester. Arnolds talesman, Margita Thompson, menar på att breven illustrerar Arnolds livslånga engagemang för legal bodybuilding.

Arnold har sedan tidigare erkänt att han använde steroider under sin aktiva karriär. ”Jag ångrar det inte; det var något nytt som dök upp på marknaden och vi gick till doktorn och testade det under hans överseende” säger han i en intervju med ABC. Värt att tänka på är också att steroider inte var olagligt eller ansett som fusk på den här tiden.

Arnold är fortfarande en stor förespråkare av kosttillskott i allmänhet: ”Folk borde ta kosttillskott; folk borde kunna äta vitaminer och allt annat nyttigt som finns tillgängligt, men hålla sig borta från droger” menar han.