Slut med Fitness Formula 1:

Svenska Kroppskulturförbundet, SKKF, har av initiativtagaren Stefan Croona krävt att tävlingsformen Fitness Formula 1 läggs ned. En av anledningarna är att FF1 anslutits till Svenska Mångkampsförbundet, och därmed sågs som en konkurrerande verksamhet.

– Det är naturligtvis tråkigt, framförallt för alla atleter, som härmed förlorar de 4-5 ytterligare tävlingstillfällen per år som FF1 skulle ha gett. Men vi hade faktiskt inget val. Det var antingen det eller riskera sanktionen för hela FitnessFestivalen, berättar Stefan.

För att det trots allt ska finnas ett alternativ för alla som satsat på att tävla denna helg, så arrangeras istället en ny tävlingsform, som inte konkurrerar med SKKF eller IFBB i övrigt; Fitness Pump and Run.

I denna gren har vanlig bodypress (bänkpress med egen kroppsvikt) kopplats samman med löpning i en utmanande hinderbana, där varje repetition i bodypressen ger tidavdrag i hinderbanan. Detta ger en indikation på vem som har bäst styrka/kondition i en spännande kamp mot klockan. En av fördelarna med denna tävlingsform är att du inte behöver vara i tävlingsform, eftersom det inte genomförs någon symmetrirond.

– Detta är helt enkelt en variant på Arnold Classics 5K Pump and Run, som utvecklats av US Marines. En rolig tävlingsform, som förhoppningsvis kan vara en inkörsport för fler tävlande i Athletic Fitness, berättar Stefan.

Därmed ser vi fram mot en positiv tävlingshelg i idrottens tecken.

Anmälan och mer info kommer inom kort på FitnessFestivalens hemsida.