Andreas Rosell vann helgens strongmantävling

Bild: Team Östergötland.

Andreas Rosell gjorde comeback efter en efterhängsen skada och presterade jämna resultat under Vilhelmina Winter Weekend Strongman, vilket ledde till en seger.

2. Robert Brolin, 3. Andreas Johansson, 4. Peter Rundberg, 5. Kalle Lane, 6. Jan Umalar, 7. Nisse Hult, 8. Sven Olof ”Räkan” Eriksson. Daniel Rubin och Mattias Linde bröt.

Notiser om tävlingen

Ett sammandrag från tävlingen visades på SVT:s Västerbottensnytt söndag, 21:15-sändningen (hoppa till 2 min 10 sek).

Peter Rundberg, femma på SSM 2005, har en hemsida samt en blogg. Senaste blogginlägget behandlar förra helgens tävling Wilhelmina Winter Weekend Strongman.

Starke Anders (alias Anders Johansson), recenserar tävlingsinsatsen på sin hemsida:
”Reppar på som satan och hinner få 28 reps, får dock hjärtklappning och börjar spy som bara sjutton. Antar att det kan beror på astman och att det blir lite svårare att få i sig kallare lyft så det blev en extrem syrebrist i kroppen.

Tänker dock att det blir väl bättre om en liten stund men verkligen inte, helt yr och hela kroppen är som total gele. Försöker köra krucifix men blir självklart toksist, sedan ska vi flytta några stockar i näst sista övningen och ja inte bara kroppen var problem med utan hjärnan fungerar fanken inte ordentligt…”

Västerbottens-Kuriren: Kraftkarlar klarade styrkeprov
”Tre saker bevisades under WWW-helgen i Vilhelmina. Det går att sitta utomhus på en is-stolpe i 48 timmar utan att frysa ihjäl. Naturlagar gäller inte för vissa skoteråkare. Dessutom finns det kraftkarlar som kan lyfta en hel älg.”

Västerbottens Folkblad: WWW – ingenting för veklingar
”Att sitta på en is-stolpe i två dygn är inte det lättaste. De som inte har provat bör vara försiktiga med att skratta. Tre klarade detta under WWW-helgen i Vilhelmina. Jocke Strandberg vann den spännande skotertävlingen och i årets nyhet, Strongman-tävlingen, var segraren en överraskning. Men den absoluta huvudrollen i tävlingen hade en fyrbent och död statist.”

Besök även Team Östergötland Strongman för tävlings- och träningsreportage med bland andra Andreas Rosell.

Citat Andreas Rosell: ”Det var 1,5 år sedan jag var med på en tävling, det var då jag slet sönder mitt vänstra lår i 170kg farmers walk (vid upplyftet). Men den stora fördelen med mina små skador jag haft är det att jag bestämde mig för att satsa ändå hårdare. Så på den här tiden har jag arbetat hårt på mina svagheter som framförallt har varit press över huvudet och konditionen.”

Bild 326275