Styrkelyft-SM för Ungdomar/Juniorer – medienotiser

Ett stort antal notiser kring Styrkelyft-SM för Ungdomar/Juniorer har trillat in, läs vidare.

Bild-galleri hos Borlänge AK

Bild 326170
Falu-Kuriren: Mästerliga medaljer till Borlänge
”Arrangerande Borlänge Atletklubb plockade åt sig tre av förstaplatser, när junior- och ungdoms-SM i styrkelyft avgjordes i Maserhallen i helgen.
Segrarna kom via Karolina Arvidsson i damjuniorernas 60 kg-klass, Patrik Engström i killarnas 82,5 kilo-klass och Alexander Johansson i tyngsta pojkklassen, +125 kilo.”

VF: Succé för de värmländska styrkelyftarna
”Först succé i SM. Sedan blev Mathias Lind, Johanna Berggren och Lucia Christensen uttagna i landslaget. Det går bra för de värmländska styrkelyftarna.”

Södra Dalarnes Tidning: SM-guld – vilket lyft, Johan
”I helgen vann han på ett överlägset sätt 82,5-kilosklassen vid USM i Borlänge. Nu väntar än större uppdrag för Johan Karlsson från Smedjebackens Atletklubb.
– Ja, jag har blivit uttagen i landslaget och ska vara med på Nordiska mästerskapen i Danmark.”

Folket: Guld-Gian rekordstark under USM
”ASK:s Peyshy Gian tog guld vid helgens ungdoms-SM i styrkelyft. Och satt tre nya svenska rekord i 56-kilosklassen.
– Hon är en otrolig talang och den enda som klarade EM-kvalgränsen, sa ASK-tränaren Helene Johage.”

Arbetarbladet: Nu blir det väl fler tävlingar, Sandberg…
”Joakim Sandberg, son till tyngdlyftningsprofilen Nisse Sandberg, har äntligen gjort tävlingsdebut. Det slutade med en silvermedalj i junior-SM, som kunde ha varit av guld om bara domarna hade godkänt det där 305 kiloslyftet i benböj.”

Dala-demokraten: Engström tog SM-guld i sin andra tävling
”Borlänges Patrik Engström gjorde sin andra styrkelyftstävling när junior-SM avgjordes i Maserhallen. Resultatet; ett guld.
– Jag hoppades på en bronsmedalj, säger en överraskad guldvinnare. ”

Blekinge Läns Tidning: Spjutkastaren tog ett nytt guld – i styrkelyft
”KA 2:s spjutkastare Magnus Arvidsson brukar vintertid under uppbyggnadsperioden ”fuska” lite med styrkelyft. Den gångna helgen gjorde han det så bra att det slutade med ett guld i junior-SM – precis som för lagkompisen från Ramdala IF, Dan Magnusson.”

Piteå-Tidningen: Tommy svensk mästare
”Öjebyns Atletklubb ställde i helgen upp med sju lyftare på USM och JSM i styrkelyft i Borlänge.Tommy Jonsson lyckades bäst och lyfte hem ett guld medan Tomas Sundström missade en rekordsatsning och fick nöja sig med ett silver.”

Jönköpings SK har en utmärkt nyhetssida: ”Denna sida har nu utvecklats till en av Sveriges mest innehållsrika och besökta sidor inom styrkelyft. STYRKELYFTAREN speglar inte bara verksamheten i JSK, utan även det mesta som händer internationellt och nationellt. Sidan innehåller Sveriges största ”filmbibliotek” med tävlingsfilmer, mm, mm.”

Bild 326171

Örnsköldsviks Allehanda: I Kubbe lyfter man blicken mot SM
”Deras största tävling hittills väntar på lördag. Jonas Wågström, Christopher Björkman och Annika Danielsson från Kubbe/Norrflärkes atletiska sektion ska vara med på ungdoms SM i styrkelyft.”

”Snart går SM i styrkelyft för ungdomar och juniorer av stapeln i Maserhallen. Det förväntas bli ett stort event, med många besökare och god dokumentation och mediabevakning. Massor av duktiga ungdomar är med och tävlar i denna prestigefyllda lyftartävling. Kom till Maserhallen den 1-2 april och se en kamp mellan giganter! Du kommer inte att ångra dig!”