Rapporter från Bänkpress-EM 2006

Dalademokraten skriver: ”Borlänge Atletklubbs Christian Hedman blev utan placering vid EM i bänkpress i franska Bordeaux. Tävlingen kunde ha slutat ännu sämre för Christian som i det första lyftet på ingångsvikten 200 kilo var nära en otäck olycka.”

Lerums Tidning: Anna Olsson vann EM-guld igen
”Anna Olsson från Lerums Atletklubb knep sitt fjärde EM-guld i bänkpress i helgen. Trots att hon hämmades av den skada hon ådrog sig i juni, kunde ingen hindra den framgångsrika lyftaren från Lerum från att vinna igen.”

Borås Tidning:
Hallå där Amit Selberg, 30, Borås AK-styrkelyftare som i helgen tog EM-guld – i bänkpress.

Vasabladet: Fredrik Smulter lyfte EM-medalj
”Bänkpressaren Fredrik Smulter torde vara den första Malaxbon som någonsin lyckats knipa en medalj i ett europeiskt mästerskap. I går lyfte han EM-brons i klassen under 125 kg i de europeiska mästerskapen för seniorer i Bordeaux i Frankrike.”

Ove Lehto skriver om bänkpress-EM och guldmedaljen i sin träningsdagbok:
”På uppvärmningen kännde jag mig riktigt stark utan skjorta, så Jag viste då att formen var bra. Jag tog inget lyft till bröstet på uppvärmningen för att inte riskera att skjortan skulle gå sönder, så jag nöjde mig med att ta 300kg till 4,5cm planka vilket var riktigt lätt.”

Fredrik Svensson skriver om bänkpress-EM i sin träningsdagbok:
”Ja det gick helt åt helvete. Trodde formen skulle vara bra så jag tänkte starta på 345. Men kände på uppvärmningen att jag kände mig inte riktigt i stöten. Kändes lite segt. Eftersom Kenta gick in på 335 så räckte det med det resultatet för ledning så jag sänkte ingången 10kg.”

Kraftsport.nu gör en fyllig rapport från tävlingarna på bänk-EM:
”Guldfavoriterna under EM i bänkpress Kenneth ”Kenta” Sandvik och Fredrik Svensson blev utan resultat och Ove Lehto plockade istället hem guldet med ett lyft på 325kg.”

Norska media rapporterar om framgångarna:

rbnett.no: Kjell Furesund tok EM-sølv i benkpress
”Kjell Furesund tok sølv og Trond Fjøren bronse. Fræningene knuste det aller meste av europaeliten under EM i benkpress i Bordeaux.”

Fosna-Folket: Holte ble europamester
”Roy Holte fra Ørland tok i helga Norges første Europamester-tittel i benkpress. Den sterke fosningen satte ny norsk rekord med et løft på 18,5 kg i 125-kg klassen. Kjell Furesund sikret norsk dobbeltseier.”

NRK: Norsk medaljerush i styrkeløft
”Norske styrkeløftere tok tre medaljer i de to tyngste klassene i benkpress-EM søndag. Roy Holte ble europamester i 125-kilosklassen.”

Norges Styrkelyftförbund har mer information om sitt lands idrottare.