Rapporter från Veteran-SM Styrkelyft 2006

Veteran-SM i styrkelyft i gick i helgen, 2-3 september, i Nässjö. Nedan följer rapporter om tävlingarna.

Resultatlistan Veteran-SM Styrkelyft 2006

Jönköping Styrkelyft har som vanligt en uttömmande rapport från de tävlingar de har haft representanter på online, se Styrkelyftaren. Det kan inte finnas någon svensk eller internationell styrkelyftförening som har en bättre hemsida…

Motala&Vadstena Tidning: Riita Liimatainen världsbäst vid SM
”Motalatjejen Riita Liimatainen visar strålande form. Trots tre, fyra års uppehåll från sporten behövdes det inte många tävlingar för att komma i gammalt gott slag. Vid SM noterade hon till och med resultat bättre än gällande världsrekord.”

Lerums Tidning: Helene vann veteran-SM
”Helene Fallermo från Lerums Atletklubb tog hem SM i bänkpress för veteraner i söndags.”

Borlänge Tidning: Börje tog nya guldmedaljer
”I likhet med alla andra blir inte Börje Eriksson yngre. Men 64-åringen från Morgårdshammar lyfter allt tyngre. I helgen tog han sin 38:e SM-medalj, tillika första individuella SM-titeln för Smedjebackens AK.”

Arbetarbladet: Äntligen fick Alf sitt SM-guld
”Sandvikens Atletklubbs sex veteraner ställde upp i årets SM för veteraner med stora framgångar i småländska höglandet. Av den fem man och en kvinna starka trupp fick man hela tre guld, två silver och ett brons.”

Katrineholmskuriren: SM-guld till Katrinholms Atletklubb
”Det skördades fina framgångar då veteran-SM avgjordes i Nässjö i helgen. Hela tre guldmedaljer bärgades av trion Tomo Barkovic, Peter Melchersson och Hasse Ring.”

Folkbladet: Pekka tog guld i SM
”Pekka Vähäkangas från Finspångs Atletklubb tog guld i 82,5 kg i veteran-SM i styrkelyft i Nässjö. Jorma Liimatainen fick brons i 75 kg.”

HD.se: Nya rekord av Lindblad
”HAK Greppets veteran Jörgen Lindblad slog svenskt rekord i bänkpress med 265 kilo och 900 sammanlagt är det mesta en Helsingborgslyftare någonsin klarat.”

Länstidningen: Kari Mattilla överlägsen i SM
”Kari Mattilla, ÖAK, fortsätter att fira fina framgångar inom tyngdlyftningen. I helgen vann han sin klass i veteran-SM med betryggande marginal. Han noterades för 610 kilo efter att ha noterats för 220 i knäböj, 140 i bänkpress och 250 i marklyft.”

NA.se: Kraftfulla veteraner tävlar i SM
”Nu har Mikael Pettersson och Lars Jansson laddat inför veteran-SM i styrkelyft i Nässjö. De tävlar för Nora Atletklubb och tävlingen går i dag.”