Roddy gör en unik trippel

Bild: Alex Danielsson.

Den på Skaramål bräkande Roddy Benjaminsson är minst sagt speciell. Och nu tar han det första klivet till en helt unik trippel i beundransvärda prestationer: inom loppet av bara två veckor kommer han att tävla som både proffsboxare, kroppsbyggare och strongman.

Etapp ett i detta dårtåg går av stapeln nu på lördag. Då går Roddy nämligen upp i boxningsringen för att göra sin proffsdebut i supertungvikt. Matchen går i Tidaholm, och för motståndet står ryssen Oleg Agafonov.

– Ja, det var egentligen inte planerat så. Men då mitt namn plötsligt hamnade på affischer och i annonser så var det bara att snöra på sig handskarna och börja sparra, skrattar han.

Ryssen Agafonov vet Roddy absolut ingenting om.

– Och jag är egentligen lika glad för det. Jag är i dagsläget inte tillräckligt skicklig för att kunna ställa om och anpassa min boxning efter honom. Jag kommer istället gå ut och göra min grej, vilket bli att försöka slå ut honom så snabbt det bara går. Ju längre matchen går, desto sämre är det för mig, berättar Roddy.

För dig som tror att Roddys meriter blott stannar vid fitnesskille och TV-stjärna, så är det dags att vakna. Roddy har kring 100 amatörmatcher i sitt bälte, och är flera gånger rankad som en av våra bästa i sin ålders- och viktklass.

På frågan om han är rädd svarar Roddy:

– Nej, inte alls. Jag har redan mött den värsta ryssen av dem alla, världsmästaren Alexei Leznin, och inget kan vara värre än det. Han slog mig så hårt i bröstet att jag hade tokont i ryggen i flera dagar efteråt.

Helgen efter tävlar Roddy på Luciapokalen Bodybuilding under Fitnessfestivalen i Göteborg.

– Det har varit mitt huvudmål hela året, boxningsträningen var mera en form av kardioträning.

Svårt att ställa om?

– Det får vi se… det svåra är annars att gå en boxningsmatch när man är i tävlingsform för byggning. Energinivåerna är ju inte direkt rakethöga just nu, skrattar Roddy.

– Att bli klar för Lucia handlar nog mest om att dels försöka få bort alla stresshormoner som formligen sprutar i en under en match. Och sen att sminka över alla blåtiror och bulor, så klart. Det är nog läge för ett par dagar av fullständig vila innan…

Ännu en vecka senare är det så dags för att avsluta dumheterna för i år. Då är det Strongman-tävling arrangerad av Rune Andersson, där Roddy satsar på att tävla i 120-kilosklassen.

– Jag tror det blir lagom… tävla på Lucia i -100, och därefter äta mig proppmätt tills helgen efter. Kommer bli kanon.

Det är inte så att du på något litet sätt tycker att du är aningen dumdristig när du gör allt detta?

– Du, detta är ingenting mot vad jag gjort tidigare. Jag sa i en annan intervju att jag har satt världsrekord i dumhet. Då är det här inte mycket att skriva hem om.

Fast där har du fel, Roddy. Det tycker nämligen vi.