BODY Open – Bodyfitness

Läsarnas egna fototävling: BODY startade sin populära fototävling redan 1984. Bodyfitness-klassen tillkom 2007. Tävla mot kompisarna, eller mot dig själv. Ta chansen och gör din första tävling – bli publicerad i BODY.

Läs mer på huvudsidan för BODY Open – bland annat ser du bilder för alla deltagare.

Vi godkänner endast digitala bilder. Dessa skickas samlat till redax@body.se, senast den 31 december. Om bilderna är stora, rekommenderar vi att du upp bidragen i flera mail (ett per bild, typ). Eller så lägger du upp bilderna online någonstans (ftp, bildlagringssajt) där redaktionen kan hämta dem och mailar oss adressen…

Notera: Om du inte får ett bekräftelsemail i retur inom några dygn så har inte ditt bidrag kommit fram (för stort mail, fastnat i spamfilter, etc). Sänd om ditt bidrag med en bild i taget till redax@body.se, alternativt bara ett vanligt mail utan bilaga för att se om det kommer fram.

OBS! Se till att dina bilder väger minst 500 kb styck. Använd ej mobilkamera.

Ange i mailet också ditt namn, ålder, stad, vikt, längd, hur länge du tränat, din adress och telefon, samt gärna också några övriga uppgifter om du vill ha domarnas råd om dem.

Notera: Om du inte får ett bekräftelsemail i retur inom några dygn så har inte ditt bidrag kommit fram (för stort mail, fastnat i spamfilter, etc). Sänd om ditt bidrag till redax@body.se, alternativt bara ett vanligt mail för att se om det kommer fram.

Regler för Bodyfitness-klassen på BODY Open

  • Du får inte ha tävlat i en ”riktig” bodyfitness-tävling. Dvs en bodyfitnesstävling i Norden som är sanktionerad av respektive lands IFBB-anslutna förbund (att ställa upp senare samma år är inget hinder). Tidigare vinnare av BODY Open äger ej heller rätt att delta.
  • Du måste använda en enfärgad bikini – dock i valfri färg. String är ej tillåtet.
  • Du behöver inte använda skor på bilderna. Men det är tillåtet att göra så förutsatt att de är av sk pumpsmodell, med täckt tå och häl.
  • Du ska skicka in tre foton i färg mot neutral bakgrund, enligt nedan.
  • Nytt för 2010: Bilderna ska vara icke-manipulerade (kontrast- och färgjusteringar är ok).

Bilderna som sänds in ska såklart vara tagna samma år som tävlingen avgörs. När som helst på året är ok, första januari till sista december. Vi godkänner bara digitala bilder. För din egen skull ­– se till att bilderna är i bra kvalitet (hög upplösning, bra skärpa, bra kamera och fotograf). Bilderna ska visa följande tre poseringar:

  • Framifrån
  • Från valfri sida
  • Bakifrån

Bild 325745

För att förenkla hanteringen och bedömningen: Döp bilderna enligt följande mall: ”Förnamn Efternamn Poseringens namn.filändelse” – Exempel ”Maria Svensson bakifrån.jpg” är en bild på Maria Svensson bakifrån i jpg-format.

Posering fram- och bakifrån

Ha en avslappnad men ändå upprätt hållning, med huvud och blick rakt fram. Håll ihop hälar och knän, samt stå med raka ben. Håll axlarna bakåt, men avslappnade, och låt armarna hänga avslappnade längs sidorna. Håll ihop fingrarna och låt fingertopparna lätt nudda dina höfter.

Posering från sidan

Ha en avslappnad men ändå upprätt hållning, med huvud och blick rakt fram. Håll ihop hälar och knän, samt stå med raka ben. Håll axlarna bakåt, men avslappnade, och låt armarna hänga avslappnade längs sidorna. Armen närmast kameran ska hållas något längre bak, men det får ej överdrivas. Armen längst ifrån kameran ska hållas något längre fram, men även här är det viktigt att inte överdriva.

Vad domarna tittar efter

En atletisk, frisk och vältränad fysik, med symmetrisk balans och harmoni i alla kroppsdelar. Du ska ha en låg halt av kroppsfett, men ej vara så väldefinierad att djupare muskelseparation eller markeringar framträder. Även hår, ansikte och hudens beskaffenhet, samt din förmåga att presentera dig själv bedöms. Totalt sett ska du utstråla att du frisk, vältränad och välmående.