Premiär för ny tävlingsform på lördag!

Den svenska dam- och herreliten i fitness utmanas av strongman och styrkelyftare på lika villkor! Fitness Five arrangeras i Tylösand, Halmstad lördagen 12 juli. Grenarna är bänkpress, bicepscurl, knäböj, chins samt dips. Belastningen baseras på den tävlandes kroppsvikt. Grenresultaten adderas, den som fått ihop flest repetitioner vinner.

Tävlingen har en avdelning på BODYs forum där du kan läsa det senaste…

Pressreleasen från Dcore berättar om det stora intresset och tanken bakom tävlingen:
I mars lanserades Fitness Five, en helt ny tävlingsform inom träning och fitness och intresset lät inte vänta på sig. Efter två veckor var anmälningslistorna fulla och reservlistor fick upprättas. Bland deltagarna syns svenska mästare i fitness, simning, rodd, tennis och atleter från strongman, styrkelyftare etc.

– Det är fantastiskt vilken respons vi fått sedan tävlingsformen blev offentlig. Vi visste egentligen inte vilket intresse det fanns eftersom vi vänt lite uppochner på fitnessbegreppet, men visst blev det kanon, säger arrangören Adam Tell.

Tävlingen kommer hållas på Hotell Tylösand den 12 juli mellan 10-15 på deras utescen. Dessutom kommer det finnas nyheter och prova på saker inom träning och fitness från medverkande företag.

– Tanken var att visa upp fitness från en ny sida för att kunna locka mer folk och göra det till en show. Vi har jobbat för att få allt så publikvänligt som möjligt eftersom fitness tidigare haft svårt med att locka folk. Dessutom har vi placerat tävlingen strategiskt på bästa plats och bästa datum för att fylla arenan, säger Adam.

Fitness Five består av bänkpress, bicepscurl, knäböj, chins och dips där deltagarna tävlar med vikter som är i förhållande till sina egna kroppsvikter. Övningarna är utvalda så att alla som tränar på gym ska ha möjlighet att mäta sina krafter i samma övningar och på så sätt bli mer inspirerade i sin träning.

– Alla gym har en bänkpress och en chins- och dipsställning vilket gör tävlingsgrenarna mycket lättillgängliga och så har vi helt tagit bort bedömningen av kroppen och istället satsar helt på uthållighetsstyrka, säger tävlingsansvarige Rookie Westin.

– Fitness five är tänkt att bli en del av ett större event i framtiden där träningsindustrin ska kunna möta sina kunder då de själva har en lugnare period. Dessutom är kunderna som mest mottagliga för nyheter och shopping i semestertider när de är avslappnade och med en stor portion fritid, avslutar Adam.

Dcore är Sveriges nyaste klädmärke för träning och fitness med inriktning mot män och även det snabbast växande inom sin nisch. Dcore har som avsikt att synas genom sitt engagemang för träning och fitness och Fitness Five är ett exempel.

För mer information:

Adam Tell, grundare till klädmärket Dcore och arrangör till eventet.
Tel +46(0)739 300 020, adam@dcore.se

Rookie Westin, tävlingsansvarig och mångårig fitnesstävlande.
0706-550 200
Bild 325671