Johannes Årsjö stark på hemmaplan

Norrköpings Tidningar skriver om hemmasonen som vann det senaste kvalet (han tog hem alla grenar): ”Johannes Årsjö, 24, visade musklerna och vann årets SM-kval i tävlingen Stongman i Norrköping på lördagen.” Mer info, video och bilder finns i forumavdelningen för tävlingen.

En profilartikel på Johannes från Norrköpings Tidningar: Johannes vann allt i helgens styrkeprov
”I lördags sopade 24-årige Johannes Årsjö från Norrköping banan med sina motståndare i SM-kvalet i Strongman. Han vann sex av sex moment, och säkrade en plats till finalen i Sveriges starkaste man.”

Resultat SM-kval Norrköping

1. Johannes Årsjö – 54
2. Mareks Leitis, Lettland – 43.5
3. Stisse Bergqvist – 39.5
4. Mikael Hoffner – 35
5. Daniel Johansson – 25.5
6. Lasse Gustafsson – 24
7. Fredrik Svensson – 19
8. Sami Mulari – 15.5
9. Mattias Linde – 14

Johannes Årsjös hemsida har alla grenresultaten. Styrkelyftaren Fredrik Svensson deltog även i detta SM-kval, och tog därmed en plats i finalen av Sveriges Starkaste Man:
SM-Kval i strongman i Norrköping. Slutade 6a av 8a och kvalade in till finalen i Sveriges starkaste man. Tävlingen gick lite halvsegt endel beroende på en förkylning.Sami Mulari är arrangör av finalen i Sveriges Starkaste Man och bloggar om sitt deltagande i kvaltävlingen:
I onsdags bestämde jag mig till 100% procent att jag åker. Målsättningen med Norrköpingstävlingen var att jag skulle ta en sista plats till Finalen i Sveriges Starkaste Man.

För att klara av det så måste jag säkra sjunde platsen. Boström väljer att avstå tävlingen och då behöver jag slå en deltagare i totalen.Även Lars Gustafsson har ett blogginlägg om tävlingen:
Högeligen osäker på min form, då förra veckan inte bjöd på några toppresultat och den här veckans vila och semester gjort mig ganska slö, begav jag mig igår till Norrköping. Uppsala Power var starkt representerade med både min coach/matchare/träningspartner Andreas samt en tillrest klack av entusiaster bestående av Tommy, Henrik, Christer och Thor.Mattias Askebom har lagt upp ett facebook-album med bilder från Norrköping (tävlingen hade även en egen Facebookgrupp:

Bild 325262