Johannes Årsjö tog hem SSM 2009

Johannes Årsjö vann Sveriges Starkaste Man 2009, med fyra segrar i sex grenar, en poäng före Anders ”Starkeanders” Johansson och fjorton poäng före bäste lokala deltagare, Mikael Hoffner. Videoklipp och bilder från tävlingarna finns på tävlingens avdelning på BODYs forum.

Resultat Sveriges Starkaste Man 2009

  • Johannes Årsjö – 45.5 poäng
  • Anders Johansson – 44,5
  • Mikael Hoffner – 31.5
  • Lars Gustafsson – 25
  • Stefan Bergqvist – 20,5
  • Sami Mulari – 19.5
  • Fredrik Svensson – 18
  • Can Umalar – 11.5

Korrigering av arrangören 2009-09-01: ”Efter att vi har granskat tävlingen så har tyvärr ett fel uppstått i mätningen på Conans Cirkel. När Anders Johansson gick så byttes det till en annan funktionär och därmed blev det tyvärr felmätt. Anders gick längre än Stefan Bergqvist.

Endast en poäng blev det i skillnad mellan Anders och Johannes Årsjö. Vi beklagar det inträffade. Med knapp marginal så tog alltså Johannes 1:a platsen.”

TTELA: Starka män gjorde upp om åtråvärd titel i Vänersborg
”Johannes Årsjö. Så heter Sveriges starkaste man. I lördags erövrade Norrköpingsbon titeln i Idrottshuset i Vänersborg genom att vara totalmässigt starkast i sex olika delgrenar. Bäste lokala deltagare var Mikael Hoffner, Trollhättan, på en fin tredjeplats.”

SR Östergötland: Johannes Årsjö från Norrköping – starkast i Sverige
”24-årige Johannes Årsjö från Norrköping kan titulera sig som Sveriges starkaste man. I helgen vann han tävlingen där deltagarna bland annat skulle lyfta vikter på flera hundra kilo och välta stora traktorsdäck. Årsjö vann så gott som varendra gren. I Östergötland Idag intervjuades han av Stefan Lindeberg.”

Lokaltidningen: Oskarshamnskillen Johannes är Sveriges starkaste man
”Johannes Årsjö från Oskarshamn är Sveriges starkaste man. Han tog hem segern inför fullsatta läktare i Idrottshuset i Vänersborg i helgen. Därmed får han även tävla i världens starkaste man på Malta den 23 september.”

Arrangören Sami Mulari rapporterar från sitt tävlande i sin blogg:
”Tack alla tävlande samt sponsorer! Utan duktiga roddare så hade denna tävlingen aldrig kunnat genomföras. Ni är kanon! Jag är väldigt nöjd med arrangemanget! Tack alla medverkande på Sveriges Starkaste Man 2009!”

Folkbladet: Johannes – starkast i Sverige
Johannes Årsjö, 24, är starkast i Sverige. Nu ska han möta de bästa i världen.
– Tufft men roligt och spännande, säger norrköpingskillen inför VM om tre veckor.

Norrköpings Tidningar: Johannes från Norrköping är Sveriges starkaste man
”I lördags arrangerades tävlingen om Sveriges starkaste man. Platsen var idrottshuset i Vänersborg och det var superstarke Johannes Årsjö från Norrköping som vann.”

Lars Gustafsson: Sveriges Starkaste Man 2009
”Detta skrivs på vägen hem mot Uppsala. Mobilt bredband är en fantastisk sak! Kroppen är fortfarande ganska mör efter gårdagens äventyr, så en lång bilresa är kanske inte det jag är mest sugen på nu.

Raskt över till tävlingen! Efter introduktion av speaker Peter Rundberg och entré genom ett rök av moln så gick vi till verket. Först ut var…”

Aftonbladet: Han är Sveriges starkaste
”Han lyfte 400 kilo, bar en Volvo V40 och välte däck. Sedan hade Johannes Årsjö, 24, förtjänat titeln som Sveriges starkaste man.
– Jag är helt förstörd nu. Det värker i varenda muskel, säger han.”

John Pasanen, en av Sveriges bästa -105 kg strongmen, var på plats för att titta på tävlingen, och ger oss sin rapport i hans träningsjournal:
”Coolt arrangemang med riktigt bra resultat trots högavikter å svårt däck. Johannes Årsjö vann med marginaler på sin sida, riktigt jämn å hård final där minsta misstag blev förödande.”

Camilla Sandberg var på plats och har bloggat om SSM-tävlingarna i ett par tre bloggposter.

Fredrik Svensson (sjua) har en rapport från sina SSM-prestationer på kolozzeum.