Omslagsmodellstävlingen 2010 avgjord: Grattis Heidi och Thomas!

Stort grattis Heidi Vuorela och Thomas Asklund!

Igår lördag presenterade chefredaktör Alex Danielsson de två segrarna i BODY Magazines stora omslagstävling på Fitnessfestivalen. Alla BODYs läsare – oavsett meriter och träningsvana – har kunnat anmäla sig. En jury valde ut 5 kvinnor och 5 män. Vilka som segrade avgjordes sedan av besökarnas röster. De två vinnarna, Heidi Vuorela och Thomas Asklund, höll ledningen från start till mål!

Att vara i ledningen är inte alltid så härligt som man kan tro. Fråga bara Anders Södergren som gång på gång fått se baksidan av Petter Northug och hans överkroppsdominanta spurt – efter att ha legat först och gjort dragjobbet genom hela tävlingen. (Svenskarna hittade emellertid motmedlet under OS i Vancouver då de helt sonika bröt Petters stav.) Eller fråga alla de travhästar som legat i ledning och fått lyssna på hånfulla gnägg från kusar som bränner förbi från andra par utvändigt på upploppet.

Därför är vi glada att BODYs omslagsmodellstävling kan agera motvikt. Våra två vinnare firar nämligen inte bara 50 år ihop – de lyckades också med konststycket att hålla ledningen från start till mål!

Heidi Vuorela är 26-årig skånsk skönhet med finska anor, som lyckas packa in väldigt mycket muskler på sina 58 kilon. Förutom att vara på BODYs omslag, debuterar hon i Body Fitness på Fitnessfestivalen i klass -168 cm. Hon driver också en av nätets mer framträdande träningsbloggar på heidivuorela.se där hon ger en inblick i sin vardag som tränande.

Om vad hon sa när hon vann?

– Det är inte sant…! Helt underbart! En dröm som gått i uppfyllelse, på alla sätt… Stort tack till BODY, och till alla som röstat!

Thomas Asklund är 24 år gammal och visade på Decembercupen 2010 att han inte bara har luft i musklerna. Med 25 chins och 36 dips kammade han hem styrkeronden, och slutade totalt på en mycket meriterande tredjeplats i Athletic Fitness +180 cm. När han inte bloggar eller hänger på gymmet pluggar han till ingenjör i Umeå, och extraknäcker som modell.

Även Thomas var förvånad:

– Det här kunde jag aldrig tro… Jag har läst tidningen så länge jag tränat, och visst har man drömt om att få vara med i tidningen och så… men att vara på omslaget? No way… Helt enorm känsla! Tack alla!

Även BODY vill passa på att tacka alla deltagare och alla läsare som röstat – intresset för tävlingen har nämligen aldrig varit större!

Stort tack till tävlingens sponsorer: Optimum Nutrition | Liias | Philips

 
Och sist men inte minst: Stort grattis Heidi och Thomas!

Omslagsmodelltävlingen 2011

Är du också sugen på att pryda omslaget till body magazine? Se då till att vara ordentligt förberedd när nästa års tävling genomförs (ja, vi kör tävlingen varje år, såklart). Kanske blir det din tur då? Inbjudan till tävlingen går ut efter efter sommaren, och du bör vara klar för fotografering någon gång under oktober. Mer detaljerad information kommer senare – håll utkik på body.se.

Missa inte BODY 318: Prishöjt supernummer med unik kalender för 2011! I butik 21 december.