Styrkelyft-SM avgörs i helgen – se tävlingen via webcast!

Styrkelyft-SM 2011 arrangeras av Degerfors AK i helgen och kommer tack vare Svenska Styrkelyftförbundet att kunna ses gratis via en webcast. Lyft i absolut toppklass garanteras – ni som inte är på plats kan bänka er framför datorerna 10:00 lördag och söndag. Tävlingen går även att se i repris!

Klockan 10:00 på lördagen drar sändningarna igång med de kvinnliga lyftarna. På eftermiddagen tar de lättare herrarna över. På söndagen är det samma starttid och då tar de tyngre herrklasserna plats på lyftarpodiet.

 
Tack till Patrik Hertzman för tipset! Kolozzeum har diskussionstråden om de tävlande och resultaten. Och du som blir inspirerad av sändningen och vill prova på styrkelyft kan hos Svenska Styrkelyftförbundet hitta föreningar som aktivt sysslar med nybörjarträning.

nwt.se: Niklas Nordling tvåa i senior-SM

Niklas Nordling från Säffle Atletklubb kom tvåa i sin första start i senior-SM – hans största framgång hittills – och samtidigt hyllades han av många som vinnare.
– Du är den moraliske vinnaren, sa exempelvis guldmedaljören Kenneth Möllersten från Nora till Niklas efter tävlingen.

nwt.se: SM-guld till Lucia och tre andra medaljer till hemmalyftarna

Det blev ett väntat SM-guld i styrkelyft för Västra AK:s Lucia Christensen vid SM-tävlingen i Stora Vallahallen i Degerfors i helgen.
– Jag kan inte vara annat än nöjd, när jag vinner guld, säger en glad Lucia Christensen efter tävlingen.

VästerviksTidningen: Förkyld Tobias femma på SM

685 kilo. Det blev Tobias Adolfssons facit i styrkelyfts-SM. Något som räckte till en slutlig femteplats.

Karlskoga-Kuriren: Lucia tog nytt SM-guld

Tre medaljer med snudd på en fjärde. Det var muntra miner även i Västra AK efter helgens SM.
– Vi kan inte vara missnöjda, summerar stjärnan Lucia Christensen.

Sundsvalls Tidning: Två SM-guld för Sundsvalls Atletklubb

Sundsvalls Atletklubb var i helgen i Degerfors för SM i styrkelyft. Två guld och en femteplats stannade man på, vilket inte är någon dålig notering.
– Jag tror att vi får vara nöjda, säger Thomas Wulffeld, en av SM-guldvinnarna.

Dala-Demokraten: Enkelt SM-guld för Sandra Lönn

Sandra Lönn, Borlänge, var ensam daladeltagare när SM avgjordes i Degerfors. Dessutom var hon enda deltagaren i den tyngsta damklassen, +84 kg, så det blev ett lätt erövrat SM-guld. 200 kilo i knäböj, 177,5 i bänkpress och 155 i marklyft gav sammanlagt 532,5 kilo

P4 Skaraborg: Svensk mästare i Broddetorp

Fredrik Gren från Broddetorps GOIF tog SM-guld i styrkelyft när han vann 83kgs klassen vid SM i Degerfors. 2011 är det första året med nya viktklasser och detta innebär även att Fredrik kommer att vara svensk rekordhållare i denna klass i knäböj, marklyft och sammanlagt.

Karlskoga-Kuriren: Lucia givet guldhopp i bred trupp

I helgen finns hela Sverige-eliten i styrkelyft på plats i Degerfors. Extra meriterande då att Västra AK har flest deltagare.
– Vi har en fantastisk bredd på truppen, säger Thomas Gustavsson, ordförande och SM-deltagare.

Karlskoga-Kuriren: Tunga drömmar om guld i Degerfors

En SM-medalj väger alltid tungt. Men i helgen är det och annan tyngre vikt som lyfts när Degerfors AK arrangerar styrkelyfts-SM.
– Inte dåligt för en så liten klubb, säger ordförande Jan-Erik ”Bison” Bäckström.

Piteå-Tidningen: David har segerchans

Öjeby AK skickar två deltagare till styrkelyft-SM i Degerfors.
– Vi hoppas i alla fall komma hem med någon medalj, säger David Holmberg, som tävlar i 120-kilosklassen.
Den andre som ställer upp är Niklas Björk i 83-kilosklassen.

Det är inte bara de svenska mästerskapen som avgörs i helgen, även i Finland tävlas det. Dagstidningen Nya Åland besökte Ålands Kraftsportklubb för ett längre webbtv-reportage, där vi möter ett par bekanta personligheter: Kenneth ”Kenta” Sandvik, Ove Lehto, Marcela Sandvik och Sandra Lönn (som tävlar på SM):

En klubb som märkt av intresset för styrkelyft är Storfors Atletklubb – klubben kunde med många nya medlemmar förra året göra comeback efter ett tävlingsuppehåll på femton år. Se några klipp från de senaste 12 månaderna om klubben och de tävlande nedan: