Kryp, härliga kryp…!

Det är onsdag förmiddag. Solen skiner utanför, och i mina lurar smeks jag av Alter Bridge. Det är dags att stänga dörren till denna utgåva, och det görs precis som vanligt i sista stund, och precis som vanligt också med att jag hackar ner dessa måttfulla rader.

Och det kryper i mig. Nej, inte på det där lätt nervösa eller obehagliga sättet, som när man tar en PWO-drink man inte riktigt har mental beredskap för. Istället genomforsas hela min person av ett lugn och en harmoni, där det mesta i livet faktiskt känns på banan. Mitt kryp är på ett annat sätt. Muskelkryp, liksom.

Det jag så livligt upplever är en av de fantastiska bieffekterna av att träna hårt och intensivt i gymmet. Jag har flera gånger tidigare sjungit mig hes i hyllningar till det enorma energikapital träningen ger mig. Det här är dock något annat. Jag kan närmast beskriva det som att mina utmattade muskler i sina nästan uppgivna försök till återhämtning och måhända rekrytering av nya fibrer, kort och gott brusar, knäpper och kryper. Och det är en känsla jag aldrig vill vara utan. Inte vid 50, 60 eller ens 70.

Lite sorgligt är det att jag också måste passa på att avtacka en av våra mest långlivade medarbetare på tidningen. Carina ”Kobra/FMF/Häxpipan” Isaksson har bestämt sig för att inte fortsätta uppdraget i att svara på läsarfrågor i BODY. Och vi förstår henne. Med sin PT-verksamhet, skribentuppdrag och ett ivrigt bloggande så blir tiden snabbt en begränsande faktor. Carina kommer såklart finnas kvar som nyckelmedarbetare på tidningen, och där fortsätta att skriva initierade artiklar. Självfallet kommer hon också fortsätta att blogga för brinnande livet på body.se.

Carina blåste in här på redaktionen hösten 2002, och sedan dess är ingenting sig likt. Detta vackra och inspirerande energiknippe har sedan dess snurrat upp oss alla, och vissa (läs jag) har inte förmått att göra annat än att säga: ja, tack, och amen. När hon nu väljer att dra ner på sitt uppdrag här, så är det inte utan att det blir minst sagt tomt. Och tyst.

Tack för allt, underbara människa!

Carinas frågesida tas istället över av den mycket meriterade Helene Ahlson, som redan i denna utgåva levererar så det förslår. Helene jobbar heltid som PT, jobbar som fitnessmodell och driver dessutom sitt eget tävlingsteam. Helene är dessutom en mycket framgångsrik tävlande, och faktiskt en av våra få internationella segrare. Varmt välkommen!

Med detta är det snart dags att börja jobba på nästa nummer.

I dina växande musklers tjänst!
Chefredaktör – BODY

Bild 325839

Redaktören listar: Vårgrejer jag gillar

  1. Sopa gatan: Det låter märkligt men jag ser det lite som min uppgift att sopa undan allt grus och annat som gömts i snön på gatan utanför huset. Mindre grus = mindre halkrisk.
  2. Basketkorgen: Ännu ett tecken på att våren är antågande är att det börjar bli dags att släpa fram basketkorgen. Barnen, och inte minst jag, måste ju ha något kul att göra.
  3. Putsa klubborna: Inte riktigt dags ännu kanske, men att redan nu fundera på nya grepp, en ny driver eller rentav ett par nya (dyra) golfpuppor tillhör definitivt kategorin trevligheter.
  4. Formnoja: Att inse att den egna formen är på tok för dålig för en obehindrad badbyxevistelse är inte så kul. Men det är fasen så inspirerande.
  5. Vårresa: Att tillsammans med hustrun möta våren i Rom, Barcelona eller Paris är inte bara trevligt. Det är livsnödvändigt.

 

Foto: Seth Janson

Krister Kurzeja tar emot prispokalen för segern i BODY Open 2010 från chefredaktör Alex Danielsson.