Conan the Barbarian 3D har världspremiär på fredag – tävla om biljetter!

Efter att hans far mördats och hans hemby utplånats ger sig Conan ut på en blodig jakt på hämnd. Men vad som börjar som en personlig vendetta utvecklar sig snart till en episk kamp mot enorma motståndare, skrämmande monster och omöjliga odds när Conan inser att han är det enda som står mellan de Hyboriska nationerna och en inkräktande övernaturlig ondska som hotar att sluka världen.

Conan spelas denna gång av Jason Momoa (du kanske känner igen honom som Khal Drogo från Game Of Thrones?).

VIP-paket till nya Conan-filmen

Nu på tisdag (den 23 augusti) finns BODY Magazines 30-årsutgåva ute i en butik nära dig – i jubileumsnumret hittar du en maffig Conan-tävling där förstapristagaren vinner ett VIP-paket för två personer i Stockholm (biobiljetter, hotellnatt på Rica Hotell, middag på restaurang Ciao Ciao Grande, inträde och åkband på Gröna Lund, DVD-paket, Conan-T-shirts, armband i läder och stål från Fossil och underkläder från Resteröds).

Conan the Barbarian 3D

Filmen har världspremiär nu på fredag, du kan beställa dina biobiljetter hos SF (scenen med den unge Conan nedan lovar gott). Den officiella hemsidan conanthebarbarianin3d.com har mer om filmen. Du kan enklast följa nyhetsflödet på facebook.com/ConanTheBarbarian. Och är du riktigt intresserad rekommenderas Conan The Movie Blog som sedan februari 2009 löpande publicerat en massa skvaller om inspelningarna och nyheter om filmen för fans, av fans.

Fredrik Strage recenserade filmen för DN och gav den tre av fem i betyg:

Jason Momoa är en värdig arvtagare till Arnold Schwarzenegger men den nya Conan-filmen saknar den råa, svettiga känslan som gjorde originalet unik.

[…]

”Conan the barbarian” hade kunnat vara ännu hårdare. Men den ger fantasygenren en väl­behövlig dos testosteron efter ett decennium fyllt av trollande barn och irriterande hobbitar.

Rättigheterna till Robert E Howards berättelser och karaktärer, däribland Conan the Barbarian, ägs av ett svenskt bolag, Paradox Entertainment AB. Vd:n Fredrik Marmberg har varit drivande i återuppväckandet av filmatiseringen av Conan. Fria Tidningen ger en historiebakgrund:

Howard skrev 22 färdiga och 4 ofullbordade berättelser om Conan. I dag finns hundratals böcker om cimmerierns äventyr, från pastischer till fristående fortsättningar. Redan 1995 kallade Holmberg vurmen för ”en störtflod”. Filmer, spel, böcker och leksaker av alla slag svämmar över marknaden, inte minst efter Arnold Schwarzeneggers kultförklarade Conan-tolkningar i filmerna Conan the barbarian och Conan the destroyer (1982 respektive 1984). Sedan 1970 har Conan en egen serietidning och sedan 2008 spelas onlinespelet Age of Conan av miljoner spelare på nätet.