Sveriges första Tactical Strength Challenge genomfört i Göteborg

Sveriges första Tactical Strength Challenge avgjordes i lördags. Tävlingen beståer tre lyft – marklyft, pullups och kettlebell snatch. Utmaningen skapades ursprungligen av Pavel Tsatsouline (den person som gjort mest för att göra Kettlebells populärt i västvärlden).

Tävlingen går ut på att testa sin förmåga i absolut styrka (marklyft – max vikt), styrka i relation till kroppsvikt (pullups – max antal repetitioner) och den kardiovaskulära förmågan (kettlebell snatch – max antal repetitioner under 5 minuter).

Tillsammans blir momenten en utmaning för alla tävlande, då tyngre deltagare har ett övertag i marklyft och de lättare får fördelar i pullups. Kettlebell snatch är den gemensamma nämnaren som testar deltagarna mer eller mindre jämbördigt.

The Tactical Strength Challenge är en global utmaning som pågår under samma dag runt om i världen. Det finns sex olika klasser för att så många som möjligt skall kunna deltaga, kvinnor som män, med olika fysiska förutsättningar. Resultaten skickas in av de olika lokala arrangörerna och publiceras på huvudsidan i USA; tacticalstrengthchallenge.com.

Läs mer om den svenska tävlingen på tacticalstrengthchallenge.se. Arrangörer var Fredrik Högström och David Liljeros, tävlingen genomfördes på Göteborgs första renodlade kettlebellgym: Kettlebell Center.

Alla sjutton deltagare på Sveriges första Tactical Strength Challenge.

Frida A. Werander som ska tävla på SM i Bodyfitness i Västerås värmde helgen innan upp med att delta på Tactical Strength Challenge:

– En kul utmaning och början till att känna på styrkelyft som jag tänker satsa lite mer på nästa år, kommenterar Frida.

Frida var en av deltagarna på Sveriges första Tactical Strength Challenge. Foto: Niclas/LStudio.se.