Lyx

Foto: Carina Isaksson

Har sagt det förut, men säger det igen. Jag tillhör de lyckligt lottade. De som varje dag får gå till ett jobb som utmanar, roar och inspirerar. Som engagerar, motiverar och som gör att jobbet (även om man i mitt fall kunde kalla det för ”lattjo”) känns viktigt och på samma gång frigörande självklart. Lyx, sa du? Det kan du hoppa upp och sätta dig på.

Just dessa dagar – så här endast några dagar innan vårt eget 30-års-jubileum – så krävs ett visst mått av autopilot. Min sammanlagda sömn för den senaste veckan går nog att räkna på en hand. Därför tar det mesta lite längre tid, blir något sävligare, och definitivt mindre exakt.

En annan lyxig omständighet är att få driva en tidning med pondus, anseende och en lång egen historia. Det bidrar till den odiskutabla stoltheten, men också till en växande ödmjukhet. 

Nu har vi nått den aktningsvärda åldern av 30 år, och inom någon vecka får vi dessutom möjlighet att fira det. Det känns ganska lyxigt det med. 1 oktober går vårt firande av stapeln. Samma dag som SM i Bodybuilding, och i samma stad (Västerås), till och med samma lokal. Kommer jag se dig där? Det vore i så fall höjden av lyx…

Som vanligt i den kreativa vindtunnel jag befinner mig i, så är dessa små rader det sista som skrivs. Tidigare i processen denna gång har jag varit ute i Sollentuna – på Gumse Gym – och där tränat riktigt hårt med den nye gladiatorn Micke ”Prime” Hollsten. Vi har även suttit nära med Helene Ahlson, och bett henne beskriva hur man bygger riktigt bra fitness-axlar. Även Classic-glänsaren Younes Laroussi kom till tals denna gång. Här visar han sina allra bästa knep för att få riktigt bra höjd på bröstet.

Vi har också träffat den ultrabegåvade Samir Troudi, som inte sticker under stol med att han har siktet inställt på ett proffskort. Nordisk muskelmat är också något vi slår ett slag för denna gång, sida vid sida om en ambitiös tagning kring hur vi ska lyckas hålla formen hyfsat skarp även under den så kallade lågsäsongen.

Totalt sett smakar denna anrättning fågel, känns det som.

Och är inte det lyx så säg.

I dina växande musklers tjänst!

Chefredaktör – BODY

Bild 325839

Redaktören listar: 5 anledningar att komma på BODYs 30-årsjubileum

 1. Den kryddrubbade majskycklingfilén
  Kocken har lovat att det här ska vara något alldeles extra.
 2. Hirvis världsrekordförsök
  Hur ofta får man se någon pressa över 300 kilo i bänk?
 3. Ahmads och Homans poseringsprogram
  Fantastiska fysiker kombinerat med fantastisk posering, bättre än så här blir inte byggning.
 4. The Heroic
  Live-musik av bästa märke.
 5. Minglet
  Träffa oss som gör tidningen, och framför allt alla branschprofiler som kommer vara samlade!