Världsrekord i bänkpress av Marcus Hirvonen!

Twittrat av Alex Danielsson: ”Fick just mess från Marcus Hirvonen – han satte alldeles nyss världsrekord med 325 kg i USA! Stort grattis, Hirvis!” Marcus Hirvonen deltog på de nordamerikanska mästerskapen under lördagen i klass -120 kg. Serien blev 325 (bom), 325 (godkänt) och sedan ett försök på 337,5 (bom). Mer finns uppenbarligen att hämta!

Mer från Marcus via Alex Danielssons twitter:

  • Marcus: ”Missade 325 i första. Blev förbannad och förnedrade stången i andra. Gick för 337,5 i tredje, missade hårfint, men är nöjd ändå.”
  • Marcus: ”Har nu slagit världsrekord i tre olika viktklasser. There can be only one…!”
  • Marcus avslutar: ”Febern släppte igår så det var en strykare Nu ska jag äga Miami Beach en vecka…”

 
North America Powerlifting Federation anordnade den sjätte upplagan av IPF/NAPF North American Regional Bench Press Championships i Miami, Florida, USA den 7-8 oktober.

Under BODYs 30-årsmiddag i Västerås 1 oktober deltog Marcus och demonstrerade att han kan hantera världsrekordvikten. Innan sade han:

– Jag ser det som en uppvärmning och en bra mental förberedelse för en kommande resa till USA, där jag också siktar på världsrekord. När jag fick inbjudan från BODY så tvekade jag faktiskt bara en kort stund innan jag tackade ja, säger Marcus med ett skratt.

Världsrekordet i den nya 120-kilosklassen är satt till 325 kg, men det är ännu ingen lyftare som mäktat med det.

– Precis, så jag siktar på lyfta det, avslutar han.

Sundsvalls Tidning: Världsrekord för Hirvonen

Marcus Hirvonen har gjort det förr. Och när han blev inbjuden till Nordamerikanska Mästerskapen hade han bara ett mål – världsrekord.
– Det var riktigt skönt att det gick vägen, säger han efter att ha lyft 325 kilo i bänkpressen.

Läs även Marcus bästa tips – så blir du bra på bänk.