Ny SM-etta som bloggare på BODY

Det är med stor glädje och stolthet vi kan meddela att det färgsprakande yrvädret Jannika Larsson nu börjar blogga här hos oss. Förutom att hon har en nybärgad SM-guldmedalj i Bodyfitness +163 cm, är Jannika också en av TV-Gladiatorerna som förhoppningsvis kommer upp på tablån i TV4 under vintern/våren.

Jannika ansluter sig därmed till ett exklusivt bloggteam där alla håller till i yppersta SM-toppen.

Stort välkommen, Jannika!

Fakta Jannika Larsson
 
Född: 28 februari -82
Familj: Sambo med min rottweiler Shay
Bor: Älvsjö
Yrke: Personlig tränare i Stockholm
Tränar: Sportlife Odenplan
Längd: 168 cm
Vikt: On 58 kg / Off 63 kg
Sponsorer: Better Bodies, Ultimate Nutrition, Nutriand, Wendy’s Hair
Hemsida: www.fightyourfight.se 
Blogg:
www.body.se/bloggar/jannika-larssonTräningsbakgrund


När jag var liten var min stora passion fotboll. Jag spelade fotboll i 12 år. Gick från flicklaget och upp i damlaget och blev en nyckelspelare som vänster ytter. Då laget splittades efter många år valde jag att sluta med fotbollen och välja annan inriktning. Jag tog sikte mot friidrottsvärlden och började träna och tävla i grenarna 800meter sprint och 60meter häck. Under denna tid jag tränade friidrott så var det viktigt att även arbeta upp styrkan och bålstabiliteten i kroppen och då blev jag inslussad i gymvärlden. Jag fastnade helt för den typ av träning! Efter ett par år gick jag över helt till styrketräning.

Jag måste alltid ha ett mål med min träning och då jag älskade styrketräning så passade det ju bra att prova på fitness. Jag gjorde min debuttävling 2005 i Body Fitness. Åren därpå valde jag att testa på Athletic Fitness och fastnade totalt.

Jag hoppas framöver kunna delta i både Body Fitness och Athletic Fitness.

Meriter

  • Body Fitness, Luciapokalen 2005 – 8e plac.
  • Athletic Fitness, SM 2008 – 3e plac.
  • Fitness4Fun 2009 – 3e plac.
  • Athletic Fitness, SM 2009 – 2e plac.
  • Body Fitness, SM 2011 – 1a plac.

 
Träning (träningsfilosofi)

Jag tror på effektiva och hårda träningspass och jag tror på vila och återhämtning!
Mina träningspass är ca 50minuters effektiv träning. Fokuserar på muskelkontakt i varje rörelse och tömma muskeln på energi maximalt innan träningspasset är slut. Jag tränar varje muskelgrupp endast en gång i veckan och kompletterar med intervaller två ggr i veckan.

Kost

Min coach Anders Bergström hjälper mig med min kost. Anders Bergström driver NutriAnd och är legitimerad dietist och har en fil. kand. examen i Kostvetenskap. Hans specialområden är idrottsnutrition,idrottsmedicin och idrottspsykologi. Han lägger min kost både för off season och on season och det har han gjort de senaste åren.
Jag äter alltid bra mat men självklart sker undantag då och då. ”Lysmelk” är en favorit 🙂

Mål (Vart vill jag, visioner)

Min vision är att alltid ha träning som min livsstil, ha kul på vägen, sprida glädje åt andra men framför allt ha ett mål med det jag gör. Har du mål är det mycket lättare att kämpa även de dagar det är tungt och känns hopplöst.