Amatörer och elit tävlar i Athletic Umeå på lördag

Rookie Westin tipsar: ”Den 29/10 är det dags för Athletic Umeå 2011, Sveriges häftigaste atlettävling. Tävlingen arrangeras traditionsenligt i Arenan på IKSU-sportcenter och består av momenten chins, bar-dips och rodd. Är du snabb, stark och uthållig så är detta tävlingen för dig! Man kan tävla både i enskilda grenar och i en totaltävling, som innefattar alla momenten.”

Tävlingen Athletic Umeå har arrangerats i Arenan på IKSU-sportcenter sedan millenniets början. Från början bestod tävlingen av chins, bar-dips, bänkpress och roddmaskin. Efterhand har tävlingens upplägg ändrats till dess nuvarande form med chins, bar-dips, hinderbana och en Totaltävling. 2009 så gick vi tillbaka med rodd istället för hinderbana. Genom åren har många framstående atleter och styrkefantomer deltagit.

Om du är stark snabb, stark, teknisk och uthållig så ta chansen och var med i Athletic Umeå 2011. Det kommer garanterat att bli en minnesvärd upplevelse!

Läs mer om klasserna och tävlingen på BODYs forum. 2008 års tävling blev omskriven av Västerbottens Folkblad:

I helgen avgjordes fitnesstävlingen Athletic Umeå för sjunde året i följd. Damklassen vanns av fitnessdrottningen Helena Forsén och på herrsidan var Mattias Sjödin starkast.
– Det är här vi får lön för mödan vi lägger ner i gymmet, sa Sjödin.

Läs mer om tävlingarna 2008 och 2009 i dess avdelningar på BODYs forum. En video från 2009 års tävlingar: