Johan Oldenmark i Waterwörld – höstens jävligaste tävlingsprogram

I Waterwörld handlar allt om smashar, kraschar, magplask och ren och skär smärta. I varje avsnitt möts två kändislag och deras vänner i minst sagt svidande och svindlande vattentävlingar. Imorgon måndag 20:00 på TV6 ser vi både Johan ”Plexus” Oldenmark, hans son Sebastian och strippan Malin slåss om den eftertraktade Waterwörldbucklan.

Waterwörld, måndag 20:00, TV6 (kan även ses i efterhand på TV6 Play):

I Waterwörld handlar mycket om smashar, krascher, magplask samt ren och skär smärta. Men det handlar också om kämpaglöd, mod och glada skratt. I varje avsnitt möts två kändislag i minst sagt svidande och svindlande vattentävlingar. Namnen på de olika grenarna säger allt; The Big Blob, Firehose Rodeo, Soaking Slam Dunk, Tubemania, Jump´n Splash och Lö Grand Finale.

Waterwörld är det vildaste lekprogrammet som skådats och här finns det enbart hårt vatten. Hårt vatten och kamp. Programledare för Waterwörld är Eva Nazemson. Och de två muntra humoristerna som sköter kommentatorssysslan heter Måns Möller och Patrik Larsson.

I säsongens andra avsnitt består lag Plexus av:

Johan ”Plexus” Oldenmark, från Stockholm: Ex-gladiator med höga förväntningar på Waterwörld: skitkul, full rulle, kanonkul.

Malin Karlsson, 30 år från Bromma: Tokig tjej som jobbar som strippa på Club Privé. Fyller ett rum med sin närvaro och älskar kameror. Säger själv att hon gillar att spränga barriärer. Har erfarenhet från vattensport från sin mormors skidsportsaffär.

Sebastian Oldenmark, 26 år från Stockholm: Son till Plexus. Charmig tatuerare som ser ut att ha ett hårt yttre. Är väldigt ödmjuk, öppen och visar gärna känslor. Barnslig och lika galen som sin pappa.

Lag Plexus: Johan, Malin och Sebastian. Foto: TV6

Lag Big Brother-Martin består av:

Martin Granetoft, 22 år från Hörby: Var med i senaste säsongen av Big brother.

Wilson Perea, 28 år från Stockholm: Ser hård ut till det yttre men är en riktig mjukis. Sprinter som nu utbildar sig till barnskötare. Lugn, fokuserad idrottsman som gillar att utmana sig fysiskt. Orädd, backar inte för utmaningar och pressar sin kropp maximalt.

Jessica Brännström, 40 år från Tumba: Smålänning och tuff fightingbrud med stort hjärta. Fartfylld med många bollar i luften. Har boxats i Miami. Den vattensport hon INTE testat finns inte.

Lag Big Brother-Martin: Martin, Jessica och Wilson. Foto: TV6

Avsnitt 2 av 8 är döpt till Plexus Vs. BB-Martin. Synopsis:

Gladiatorn Johan ”Plexus” Oldenmark gör upp med Martin Granetoft, en het profil efter senaste säsongen av Big Brother, i de hårdaste, galnaste och roligaste tävlingarna som utspelat sig på och i vatten.

Granetofts lagkamrat Jessika får sig några rejäla törnar utmed resans gång. Plexus har valt ut strippan Malin till sitt lag och hon gör allt, verkligen allt, för att förvirra motståndarna.

De kompletterande tredjedelarna i de två lagen heter så mycket som Sebastian Oldenmark och Wilson Perea. Sebastian har efternamnet gemensamt med Plexus och är hans hårdtatuerade son. Perea var tidigare sprinter. När striden är som hetast kan det vara bra med kvinnor som Malin ”Flash” Karlsson i ledet, hon flashar mer än Blixt Gordon. Alla medel ät tillåtna när den eftertraktade Waterwörldbucklan står på spel.

Solar Plexus? Den frågan återkommer kommentatorerna Måns Möller och Patrik Larsson till om och om igen. Den gamle gladiator ser trots allt ut som han har hud av garvat läder. Den huden hade Jessika Brännström önskat sig. Hon lyckas med konststycket att ådra sig blessyrer i The Big Blob, Firehouse Rodeo samt Tubemania. Ett hat trick Jessika antagligen gärna skulle ha varit utan. Men hon är en hårding, gång på gång biter hon ihop och kör vidare.

Så kan det gå till i Waterwörld en wörld där vår programledarprinsessa Eva Nazemson bidrar med lika delar pepp och impertinenta frågor.