Tiotusentals träningsentusiaster väntas besöka Göteborg i helgen!

Nu till helgen, den 3-4 december, är det dags för Fitnessfestivalen i Göteborg – Sveriges största träningsmässa med shower, massor av branschprofiler, publiktävlingar och events. Kommer du för att insupa nya intryck, att träffa likasinnade, att testa nya produkter på marknaden, att provsmaka, att mingla eller kanske klara av julklappsbestyren till mässpriser? BODY kommer självklart vara på plats, kom förbi och säg hej!

Uppdaterat: Vad gäller tävlingarna i Kongresshallen finns domarprotokollen hos SKKF, resultatlistor hos Luciapokalen.

Under Fitnessfestivalen kommer BODY Magazine att lansera en riktigt spännande nyhet: en iPad-version av BODY. Den kommer att erbjudas helårsprenumeranter, som i tillägg till den tryckta utgåvan av BODY också får den digitalt. Samtidigt får man också tillgång till ett gäng gamla utgåvor av BODY i paddan. Dessutom säljer vi utvalda prylar från vår webbshop till maffiga mässpriser i vår monter.

För de som inte kan ta sig till Göteborg planerar BODY Radio att skjuta ut en jämn ström intervjuer med branschprofiler (ja, vi spelar in avsnitten i vår monter hela helgen)…

Fitnessfestivalens upplägg 2011:

 • Fredagen är en heldag vikt för dig som arbetar som eller vill bli Personlig Tränare.
 • På lördag öppnar Fitnessfestivalen 2011 dörrarna, och då är det dags för både nybörjare och elit att tävla i Bodyfitness och Classic Bodybuilding. Innan efterfesten varvar upp har vem som är starkast i Sverige avgjorts i Kongresshallen.
 • På söndag arrangeras Sveriges äldsta nybörjartävling i bodybuilding, i år även med ”Return of the Legends” där några av de mest spektakulära profilerna i Sverige gör comeback i shower/uppvisningar av det mer spektakulära slaget.

 
Visst låter det som en grym helg? I en av Nordens modernaste mässanläggningar (Svenska Mässan), med högklassiga hotell Gothia Towers, en kongresshall med 1 500 bekväma fåtöljer och Lisebergs berömda julmarknad rakt över gatan, är det en unik mötesplats.

Läs mer om mässan på fitnessfestivalen.se och tävlingarna på luciapokalen.nu. Läs fler BODY.se-nyheter om Fitnessfestivalen och Luciapokalen på via taggarna Fitnessfestivalen eller Luciapokalen och diskutera på BODYs forumavdelning för FF11.

Du kan också ladda hem det 16-sidiga programbladet redan nu.  

Utvalda programpunkter (alla planerade punkter finns här)

Lördag 3 december (Fitnessfestivalområdet öppnar 09:30, stänger 18:00)

 • Luciapokalen Bodyfitness, Kongresshallen (09:40 Semifinalrond, 14:30 Final)
 • Luciapokalen Classic Bodybuilding, Kongresshallen (13:00 Förbedömning, 16:00 Final)
 • Luciapokalen Biceps Battle, Exposcenen (13:30)
 • Luciapokalen SM Body Press, Exposcenen (14:00)
 • Sveriges Starkaste Man, Kongresshallen (18:00)
 • Festivalparty, Restaurang Estrad (22:00)

 
Söndag 4 december (Fitnessfestivalområdet öppnar 09:30, stänger 17:00)

 • Luciapokalen Bodybuilding, Kongresshallen (09:40 Förbedömning, 14:00 Final)
 • Return of the Legends, Kongresshallen (16:00 under Luciapokalen Bodybuilding-finalen)
 • Luciapokalen SM Chins, Exposcenen (12:00)
 • Talangjakten, Exposcenen (13:00)
 • Luciapokalen SM Bar-dips, Exposcenen (13:35)

 
Biljetter

 • Entrébiljetter Fitnessfestivalen kan köpas i förväg – du slipper stå i eventuella köer!
 • Lördag 3 december: Luciapokalen Bodyfitness och Classic Bodybuilding 2011 (Kongresshallen, 09:45–) Boka på ticnet.se!
 • Lördag 3 december: Sveriges Starkaste Man 2011 (Kongresshallen, 18:00-22:00) Boka på ticnet.se!
 • Söndag 4 december: Luciapokalen Bodybuilding (Kongresshallen, 09:45–) Boka på ticnet.se!

 
Arrangörens inledande text om Fitnessfestivalen 2011 från programbladet:

Årets Fitnessfestival: Åfanism och större yta

När man väljer att gå på Fitnessfestivalen kan de vara av olika skäl; Att insupa nya intryck, att träffa likasinnade, att testa nya produkter på marknaden, att provsmaka, att mingla, gå på träningsseminarier eller att kanske rent av nyfiket bara lyssna på det senaste skvallret.

Målet med Fitnessfestivalen är först och främst att ge dig som besökare en inspirerande ”Åfanism.” Ett uttryck en ledande gestalt inom mediavärlden lärde mig för många år sedan. Om du någon gång under denna helg, inför de överraskningar, tävlingar eller nyheter som presenteras, tänker ”Åfan” (ursäkta svordomen), så har vi lyckats. Du kan välja och vraka bland spektakulära scenshower, se Sveriges mest vältränade damer och herrar, uppleva adrenalinladdade tävlingar och strosa runt och samla genuin träningsinspiration. Och kanske klara av julklappsbestyren till mässpriser på samma gång.

För sjunde året i rad blir Svenska Mässan i Göteborg platsen för Nordens största träningsmässa. Nu med mer och fler nyheter än någonsin, mer folkliga inslag och ännu större mässyta.

Förra året kom hela 15 000 besökare. I år hoppas vi på ännu fler. Personligen älskar jag mässor av det enkla skälet att de erbjuder fundamentala saker som lukt, smak, stimulerar alla sinnen samt är en fysisk mötesplats. Ja, en tredimensionell värld, där möten sker på riktigt. Och där du kan träffa dina vänner, nya eller gamla, i det verkliga livet. Fitnessfestivalen 2011 är ingen vanlig mässa. Det är en levande och spännande mötesplats, där vår fysiska hälsa presenteras med ett fungerande recept. Sedan är det du som får baka kakan.

Välkommen!

Ove Rytter, Strong Events

Fitnessfestivalen 2011 blir den största träningsmässan genom tiderna i Sverige, med hundratalet representerade företag. B2B-sidan har fått en egen hall (E-hallen på 2 000 Kvm) med bland annat 15 maskinleverantörer och en rad nyheter inom tillbehör och utbildningar.

Orienteringskarta för området inne på Svenska Mässan.

Översiktskarta för området kring Svenska Mässan.