De starkaste ungdomarna och juniorerna tävlar i helgen – se dem live!

Nu till helgen den 10-11 mars avgörs Ungdoms- och Junior-SM i Styrkelyft i Örebro. Bland de över åttio anmälda återfinns några av världens starkaste ungdomar och juniorer. Ni som inte kan vara på plats kan bänka er framför datorerna 10:00 lördag (juniorer) och 09:00 söndag (ungdomar) för att se dem göra upp om medaljerna.

Gruppindelning, starttider och anmälda lyftare finns nu tillgängligt på den aktiva klubben ÖrebroKK:s U/J-SM-sida, och den kommer fyllas på allt eftersom med matnyttig information för dig som kommer delta på U/J-SM som lyftare, coach, matchare eller åskådare.

Kolozzeum har diskussionstråden om tävlingarna. Tävlingarna avgörs i Eyravallen idrottshuset (se karta nedan). Webbsändningen återfinns på styrkelyft.qrodo.tv.

jnytt.se: Guld och rekord för JSK på SM

I helgen avgjordes Ungdoms- och Junior-SM i styrkelyft i Örebro. Jönköpings Styrkelyftarklubb deltog med en stor trupp som nådde fina framgångar. Totalt tog klubben fem guld, ett silver och två brons under tävlingarna, klubbens starka lyftare satte också fem nya svenska rekord för ungdomar och juniorer.

nwt.se: Två JSM-guld till atletklubben

Säffle Atletklubb hade ett mycket bra ungdoms- och junior-SM under den gångna helgen. Resultatet blev två guld och två silver och Linn Ark fullkomligt krossade det svenska rekordet i marklyft.

Piteå-Tidningen: Tre från Öjeby AK tog guld i junior-SM

Elina Rönnqvist, Helene Granberg och Viktor Renberg, Öjeby AK, blev i helgen svenska juniormästare i styrkelyft.
– Roligt med guld, men jag är ändå inte nöjd, säger Elina.

Du som blir inspirerad av sändningen och vill prova på styrkelyft kan hos Svenska Styrkelyftförbundet hitta föreningar som aktivt sysslar med nybörjarträning. I och med att det införts nya viktklasser i Styrkelyft under 2011 så kommer vi nog att få se mängder av svenska rekord sättas.