Stor tävling i armsport på lördag

150 armbrytare från Norden, Tyskland och Turkiet tävlar i morgon under Nordic Open Champion­ships på Amazon i Flen. Inkluderandet av internationella deltagare är till för att höja nivån för det som tidigare var Nordiska Mästerskapen (för nordiska deltagare står NM-titlar på spel).

De välkända armbrytarna Sarah Bäckman och Heidi Andersson deltar, lämpligt nog är då Amazon arenan för tävlingen. Klubben Flen Armfighters är arrangörer och nämner för Eskilstuna Kuriren ytterligare en deltagare att hålla utkik efter:

Mest spektakulär är nog ändå norske Kurt Kvikstad, 47 år. Han är Norges ”Starke man”. Åker runt och visar hur man böjer järnstänger. Han är urstark och jag vet att hans mål är ett nytt VM-guld i armbrytning, säger Roine Eklund.

Om du är intresserad av att börja med armsport så listas de svenska föreningarna runtom i landet hos förbundet Svensk Armsport, många av dem (om inte alla) välkomnar nybörjare. Armsport är anslutet till RF genom det Svenska Brottningsförbundet.

P4 Jämtland: Armstarka Strömbrytare blev Nordiska mästare

Strömsundstjejen Denise Backlund, tävlande för Strömbrytarna, utökade igår sin samling av medaljer från stora mästerskap genom att bli trefaldig Nordisk mästare i armbrytning. Två klubbkompisar bröt ihop tre medaljer till.