Missa inte årets första batalj: Battle of Scandinavia avgörs på lördag!

Den nordiska vårtävlingssäsongen inleds i Alingsås nu på lördag! Den tredje upplagan av Battle of Scandinavia har Bodybuilding, Bodyfitness, Classic Bodybuilding för herrar och Women’s Physique (debut i Sverige!) på schemat och anmälningslistorna är välfyllda.

Denna Grand Prix-tävling är endast öppen för nordiska deltagare. 2011 startade 37 tävlande från fyra nordiska länder, 2012 var man uppe på nära 50 deltagare. Läs mer och se de namnen på de nu 58 anmälda på battleofscandinavia.com. Tävlingen har även en egen sida på facebook

För dig som tänkt åka till Alingsås till våren och kolla, planera in att att komma tidigt för att få biljetter till de bästa platserna (biljettköp görs endast på plats, arenan rymmer cirka 450 och kassan öppnar några timmar innan tävlingarna startar). Passa sedan på att mingla med nya och gamla vänner i vårsolen och titta på utställarnas utbud av kosttillskott och träningskläder.

Vem blir första segraren på svensk mark i den nya grenen? I IFBB:s beskrivning av Women’s Physique låter grenen ideal på följande sätt:

The Women’s Physique category, which is aimed at women who prefer to develop a less muscular, yet athletic and aesthetically pleasing physique, unlike today’s current bodybuilders.

Läs mer om grenen hos SKKF:

Bifogat finner du IFBB:s framtagna infografik som visuellt förklarar hur Women’s Physique genomförs. IFBB har även regelverket beskrivet i text. Nedan videos från Arnold Classic Europe 2012 som ger en översikt över hur en tävling i Women’s Physique genomförs.

Tätt och trevligt värre var det när den andra upplagan av Battle of Scandinavia avgjordes 31 mars 2012. BODYs Alex Danielsson var där och rapporterade följande:

Alingås är en förbannat trevlig stad. I sina delar gammal som gatan (Grundad 1619), sommarpittoresk som få, och knökfull med kaféer. Dessutom finns där ett av Sveriges allra bästa gym (Alingås Hälstostudio, utsedd till Sveriges Bästa Hardcore-gym av BODY 10/2006) och en av två riktiga debutanttävlingar (Alströmertrofén. Den andra är Tammerpokalen i Sundsvall) i Sverige. Och så har man Battle of Scandinavia.

2011 kom herrarna Reino Strand och Sharam Daneshmand på idén att arrangera en tävling av Grand Prix-karaktär, öppen endast för nordiska deltagare. Därför kändes det historiskt klingande namnet Battle of Scandinavia förmodligen som en keps. Och det var det.

När årets upplaga skulle brisera så satt vi där. Längst fram i Alströmeraulan, på ställets bästa stol. Reino med manskap hade levererat igen. Och så höll de på. Hela dagen.

Klicka för att läsa hela reportaget från BoS 2012, se resultatlistan, bildgallerier och videoklipp.