Vinnaren av sportsolglasögonen från Maui Jim

I aprilutgåvan tävlades det i avdelningen Recent ut ett par av Maui Jims mest populära sportsolglasögon, modellen Ho’okipa, värda 1 613 kr. Det vinnande tävlingsbidraget kom från Jonas Söderström, Skarpnäck, som får ett par på posten inom kort. Stort grattis Jonas, nu har du ingen ursäkt att banga utomhuskardion i sommar!

Det rätta svaret på frågan om ”Var har Maui Jims solglasögon designats” var såklart Hawaii. 

Om Maui Jim

Ett litet företag på ön Maui i Hawaii började sälja solglasögon i början av 1980-talet. Utgångspunkten var att det på öarna var svårt att hitta solglasögon som effektivt filtrerar bort det klara solskenet och de skadliga ultraviolettstrålarna, men som inte förvränger öarnas vackra landskap. Företaget skapade ett eget solglasögonmärke, och Maui Jim föddes.

I dag är Maui Jim den snabbast växande tillverkaren av polariserade solglasögon i USA. Maui Jim-bågarna har Hawaii-teman, men sortimentet omfattar också djärvare och sportigare alternativ. Maui Jim erbjuder vackra och funktionella bågar som samtidigt är unika.

www.mauijim.com

Ho’okipa Beach på Maui är världens främsta plats för windsurfing – ”Ho’okipa” betyder gästfrihet.

Det har lagts extra krut på hållbarheten och färgåtergivningen i linserna på kvalitetsbågarna från Maui Jim. Sportmodellen Ho’okipa sitter dessutom där den ska om du så väljer att ägna dig åt mer livliga kardioformer ute i solen.