Erik Gunhamn förbättrade sitt världsrekord!

Förra året slog Erik Gunhamn juniorvärldsrekord (362,5 kg) och tog hem VM-guld i marklyft i klass 93 kg – i kväll gjorde han om bedriften. Det nya rekordet lyder på 365 kg, och lyftet var lätt. Liksom förra gången var det Ian Bell från USA som stod för största motståndet samt var den som tog hem totalsegern i klassen. Grattis Erik!

Erik Gunhamns resultat

  • Knäböj: 315 kilo (sjätte plats)
  • Bänkpress: 215 kilo (tredje plats)
  • Marklyft: 365 kilo (första plats och nytt världsrekord)
  • Totalt: 895 kilo (andra plats och nytt personligt rekord – med 45 kg!)

P4 Kalmar: Världsrekord och nytt VM-guld för Erik Gunhamn

Styrkelyftaren Erik Gunhamn från Kalmar förbättrade sitt eget världsrekord i marklyft med 2,5 kilo till otroliga 365 kilo. Erik försvarade därmed sin titel i junior-VM i marklyft i Killeen, Texas. Totalt slutade Erik på silverplats, slagen bara av amerikanen Ian Bell, som blev tvåa i marklyftet.
– Det känns fantastiskt men är väldigt sliten idag, menade Erik Gunham.

Läs mer om uppladdningen och träningen i Eriks blogg på BODY.se. Passa gärna på att lyssna på BODY Radio #92 från 2012: Världsrekordhållare på BODY Radio!

Erik Gunhamn gästar BODY Radio och berättar om sitt världsrekord och VM-guld i marklyft. Det blir också snack om träningsvolym, hur flickvänner påverkar resultaten och huruvida Andreas mormor är Kalmars starkaste lyftare.