Saknar du hinderbanan i Athletic Fitness? Besök Fitnessfestivalen!

Under Fitnessfestivalen kan du och en kompis tävla i ett lag mot likasinnade på exakt samma hinderbana som använts på SM i Athletic Fitness. Tävlingen heter Military Fitness Team Challenge, det är kostnadsfritt att delta men antalet platser är begränsat, så anmäl dig snarast!

Uppdatering: Nästa chans att provträna på banan är lördagen den 19 oktober. De som var snabbast vid första provträningen:

  1. Homan Elfström: 0 min 55 sek
  2. Catarina Falkenström: 1 min 03 sek
  3. Susanna Alaiso: 1 min 04 sek

Det internationella förbundet IFBB beslutade häromåret att ersätta hinderbanan med rodd till de nyinstiftade internationella AF-mästerskapen.

Det är synd att låta den utmanande hinderbanan – som varit en grundbult i AF-tävlingar – helt och hållet försvinna som tävlingsgren, så allt som håller den vid liv är utmärkt!

Läs mer på militaryfitness.se:

Varje lag består av 2 tävlande. Tiden tas på sista personen i laget som passerar mållinjen. Dom 5 snabbaste tiderna under kvalomgången går direkt vidare till en rafflande final samma dag. Är ni Top 3 i er tävlingsklass har ni ett prestigefullt pris som väntar på er. Således sker KVAL – FINAL – PRISUTDELNING samma dag både under lördagen och söndagen på Fitnessfestivalen 2013.

Varje kvalomgång består av högst 4 lag där alltså de 5 snabbaste lagen i varje klass under dagen går direkt vidare till final samma dag.

Totalt kan 120 lag deltaga i tävlingarna som pågår under 2 dagar på Fitnessfestivalen 30 november – 1 december 2013.

Banan tar ca 1 minut för laget att genomföra.

Skall du besöka mässan? Kom då bort till vår monter och tävlingsområdet för att testa hinderbanan. Vi tar givetvis tiden på dig och din Teamkamrat och kanske är det ni som får dagens snabbaste tid?

Ingen separat tävlingsavgift tas ut. Betald inträdesavgift till Fitnessfestivalen är också din biljett till Military Fitness Challenge 2013.

Dessutom kan man nästa helg provträna på banan i Göteborg:

  • Datum: 28-29 september kl. 10.00-11.30.
  • Plats: Kärra Bunkern i Göteborg
  • Villkor: Anmälan är bindande.
  • Pris: 100 kr per person.
  • Träningstid: 90 minuter. Varje pass avslutas med tävling – Vem är snabbast?

Nedan de två snabbaste atleterna i hinderbanan vid SM i AF 2008, Rookie Westin och Kristian Sewén. Rookie och Kristian tog vid Athletic Fitness-VM 2013 hem Guld respektive Silver i 175 cm (omvänd placering jämfört med VM 2012, då Kristian segrade):