Svett & Etikett –­ nytt träningsprogram

I SVT-programmet Svett & Etikett provar Kalle Zackari Wahlström åtta olika träningsformer, från träning till tävling. Först ut är Bodybuilding – Kalle ställde nämligen upp på Luciapokalen CBB 2013 där han coachades av Helene ”Ice” Ahlson! Serien tv-sänds i sommar, men har webbexklusiv premiär redan nästa vecka i SVT Flow.

Webbtv-tjänsten SVT Flow har premiär den 23 april. Kalle bloggar om programmen på svt.se och du kan också följa honom på instagram eller twitter

I första avsnittet…

…bantar Kalle ner sig tolv kilo, målar sig brun och visar upp sig i små badbyxor. Han ska ställa upp i Luciapokalen, där han ska tävla i klassen Classic Bodybuildning. Kalle äter kokt torsk till frukost och spänner sina muskler, till sin hjälp har han fitnessprofilen och experten Helene Ahlson

Sändningstiden för de åtta 30-minutersavsnitten är en av de bästa – 21:00. Datum då respektive utmaning sänds på SVT1 är:

 • Onsdag 21 maj – Bodybuilding
  Programledaren testar på träningsformen bodybuilding. Det är en tuff utmaning med annorlunda inslag för Kalle såsom; deffning, vaxning och spraytanning. Kalles utmaning är att på väldigt kort tid komma i form för att kunna ställa upp och tävla i klassisk bodybuilding på Luciapokalen i Göteborg.
 • Onsdag 28 maj – Yoga
 • Onsdag 5 juni – Strongman
  Programledaren testar på träningsformen strongman och tar hjälp av Sveriges starkaste man Johannes Årsjö. Kalles utmaning är att ställa upp i Novemberlyftet i Arvidsjaur och hans mål är att lyckas med alla ingångsvikter och att inte komma sist.
 • Måndag 16 juni – Löpning
 • Onsdag 18 juni – MMA
 • Måndag 30 juni – CrossFit
 • Onsdag 2 juli – Dans
 • Måndag 7 juli – Örnmarsch
Klicka för mer information
Pressmeddelande 2014-03-24

Blir man lycklig av att träna yoga? Kan man spring ett maraton om man hatar löpning? Hur svårt kan det vara att slåss i en bur i Scandinavium i Göteborg? Onsdagen den 23:e april är det premiär i SVT Flow för nya underhållande träningsprogrammet ”Svett & Etikett”. Ett program där skribenten och bloggaren Kalle Zackari Wahlström tar sig vatten över huvudet i åtta olika, populära, träningsformer.

Varje vecka får tittarna följa Kalle när han kastar sig handlöst in i en ny värld, guidad av de mest namnkunniga profilerna inom varje träningsform. Han marscherar med fallskärmsjägare, dansar med hiphopare, lyfter atlasstenar med sveriges starkaste män och tävlar i crossfit. Kalle Zackari Wahlström kommer att testa åtta olika träningsformer, från träning till tävling. I varje avsnitt ställs Kalle inför en tuff utmaning.

– Jag vill visa folk att träning kan vara nånting kul. Att det inte är nåt läskigt och skamfylllt som man gör två gånger i veckan för att man måste. Att kroppen älskar att få röra på sig och att träning tillhör alla, även folk som tycker om att dricka öl, säger Kalle Zackari Wahlström.

I första avsnittet bantar Kalle ner sig tolv kilo, målar sig brun och visar upp sig i små badbyxor. Han ska ställa upp i Luciapokalen, där han ska tävla i klassen Classic Bodybuilding. Kalle äter kokt torsk till frukost och spänner sina muskler, till sin hjälp har han fitnessprofilen och experten Helene Ahlson. I samband med serien kommer Kalle att blogga om programmen på svt.se.

SVT Flow har premiär den 23:e april. En enkel webbtv-tjänst för alla som älskar tv. I SVT Flow läggs en ny spellista upp varje dag. Du kan välja fritt bland programmen eller luta dig tillbaks och följa flödet.

Dagens Media: ”Jag åt torsk och väntade på döden”

Han har skrivit manus till ”Söder om Folkungagatan”, jobbat med reklam och startat bloggen ”Stark som en björn, snabb som en örn”. Nu är han aktuell med SVT Flow-programmet ”Svett & Etikett”. För Dagens Media berättar Kalle Zackari Wahlström om sin syn på träning, dieter, rädslan i MMA-buren, och varför det inte är farligt att träna bakis.

Nöjesguiden: Ansiktsblodet flödar i Svett och Etikett med Kalle Zackari Wahlström

I första avsnittet går vår kettlebelltatuerade huvudrollsinnehavare ner 12 kilo och målar sig brun inför en kroppsbyggartävling. I andra avsnittet lär han sig att ta det lugnt med yoga, gör det militära hyperexamensprovet Örnmarschen och får blodigt och benbrytande testosteronstryk i en MMA-bur. Vi pratade med Kalle om svettprojektet.

GP: Kalle leder nya Svett & Etikett

Kalle Zackari Wahlström kastar sig huvudstupa in i olika träningsformer i SVT-programmet Svett & Etikett, med premiär 23 april. I första avsnittet testar han bodybuilding – på elitnivå.

I Café nummer 5/2014 kan du läsa Kalles egna rapport inför och från Luciapokalen 2013:

Kan en vanlig vältränad kille bli bodybuilder på bara några veckor med hjälp av en gladiator och en fasansfull fiskdiet?

Läs hela reportaget i Café nummer 5/2014 – i butik nu – eller på din iPad.