Jenny kan bli vår nya Ninja Warrior!

Prestationsfenomenet Jenny Adolfsson har, åtminstone för stunden, lämnat Gladiatormunderingen hemma för att i stället fightas i svenska versionen av Ninja Warrior.

– Det här var något av det roligaste jag gjort, men det var en krävande utmaning, säger Jenny, som precis hunnit landa efter höstens inspelningar.

Du har säkert redan stiftat bekantskap med den amerikanska förlagan som sänts i TV12, där atleter ger sitt yttersta i en minst sagt krävande hinderbana. Och snart är det alltså dags för svenska versionen av Ninja Warrior i Kanal 5. Som programledare ser vi Adam Alsing och som reporter sportankaret Karin Frick. 120 av Sveriges mest vältränade atleter kommer att tävla om prissumman som uppgår till hela 500 000 kronor.

– Tävlingen kräver att man är allroundtränad, då banan ställer stora krav på styrka, smidighet och balans. Med min bakgrund har jag en fördel i moment med häng- och dragövningar. Anars är det rätt tufft som tjej, då man tävlar i samma bana som killarna, säger Jenny.

Men hon hann med att smygträna en del innan inspelningarna.

– Vi var en liten grupp som tränade tillsammans under sommaren. En av deltagarna hade byggt en egen tävlingspark – den var riktigt bra! Ninja Warrior är väldigt definitivt, du har bara en chans och måste ha totalt fokus, avslutar Jenny.

Seriestart för nervkittlande Ninja Warrior blir våren 2015.

Klicka för mer information
Nu har världens svåraste hinderbana kommit till Sverige. Här räcker det inte att du är starkast på gymmet eller har kört ett par Vasalopp – du måste vara både stark, smidig, uthållig och smart. 120 av Sveriges mest vältränade och mångsidiga atleter värmer just nu upp för att försöka klara hinderbanan som finns på Gärdet i Stockholm.

På torsdag inleds inspelningarna av Ninja Warrior Sverige. Under ledning av Adam Alsing, med sportankaret Karin Frick som reporter och träningsexperten Mårten Nylén som kommentator ska 120 personer anta en av de största utmaningarna en atlet kan möta.

Ninja Warrior är en tävling där de allra bästa och fysiskt mest vältränade personerna tar sig an världens svåraste hinderbana. Tävlingarna startade i Japan 1997 på kanalen Tokyo Broadcasting System Television (TBS) och spred sig sedan till USA. Trots att tävlingarna har pågått i sjutton år är det bara tre personer någonsin som klarat banan, alla tre från Japan. I USA har programmet blivit enormt populärt och Ninja Warrior är ett stort fenomen på Youtube. Programmet hade en räckvidd på 56 miljoner tittare den senaste säsongen i USA och har konstant varit nummer 1 eller 2 på sin slot.

För att tävla i Ninja Warrior räcker inte styrka. Eller att du har sprungit ett maraton. För att gå långt i den här tävlingen måste du ha både styrka, balans, smidighet, uthållighet, snabbhet och inte minst förmåga att fokusera. Du måste helt enkelt vara på fysisk och psykisk toppnivå för att bli Sveriges första Ninja Warrior.

En svensk Ninja Warrior ska koras i tre steg. 120 personer har klarat uttagningarna och kommer att få ta sig an den första banan, men historien visar att få kommer att klara den. De som klarar banan går vidare till semifinalen där svårighetsgraden ökar väsentligt. Semifinalens bana består av nio hinder och de som gör bäst ifrån sig går vidare till finalen och den världsberömda finalbanan som i USA fått smeknamnet The Beast. Det är världens svåraste hinderbana som hittills bara tre personer har tagit sig igenom. Den som klarar sig längst blir Sveriges första Ninja Warrior. Om någon klarar banan vinner den en halv miljon kronor.

– Ninja Warrior är stor TV-underhållning och ett program vi blivit otroligt förtjusta i. Ninja Warrior bjuder på fantastisk TV och när världens mäktigaste hinderbana kommer till Sverige och Kanal 5 kommer vi få se prestationer utöver det vanliga och vara med när hjältar föds. Vi ser verkligen fram emot att få ta detta storslagna program till Sverige tillsammans med produktionsbolaget ELK Entertainment, säger Axel Eriksson, programchef för lokalproduktioner på SBS Discovery TV.

Ninja Warrior Sverige produceras av ELK Entertainment. Inspelningarna sker 14-17 augusti på Gärdet i Stockholm och visas i Kanal 5 längre fram.

  • Adam Alsing är en av Sveriges absolut mest erfarna programledare. I höst leder han Big Brother på Kanal 9 och Sveriges värsta bilförare på Kanal 5 samt RIX MorronZoo på Rix FM.
  • Karin Frick kommer närmast från TV4, där hon under sju år lett ett flertal stora sportsändningar, bland annat friidrottsmästerskap och handbolls-VM. Hon är SBS Discoverys huvudsakliga programledare för sport och kommer i höst att leda sändningarna från EM-kvalet i fotboll.
  • Mårten Nylén är en av Sveriges mest kända tränare och hälsoprofiler. Han kommer att fungera som expertkommentator i Ninja Warrior. Han är personlig tränare och mångårig utövare och tränare inom kampsport. Han har också varit huvudtränare i Biggest Loser Sverige där hans deltagare uppnått makalösa resultat.

Jenny Adolfsson är också dubbel Svensk Mästare samt VM-silvermedaljör i Klassisk Styrkelyft 2014.

Dessutom är hon regerande Svensk Mästare i Luciapokalen SM Body Press – formen inför årets tävling på Fitnessfestivalen 29-30 november verkar god: