Ny förmåga på BODY-redaktionen

Fredrik Westerlund gör sin praktik på BODY.
Foto: Seth Janson

Har du noterat det nya namnet bland artikelförfattarna online? Möt BODYs praktikant Fredrik Westerlund!

Lista över Fredriks artiklar på BODY.se.

Fredrik gör sitt sista år på programmet Digitala Medier på Stockholms Universitet, och valde att göra sin praktik på BODY. Dels genom sitt brinnande intresse för fitness (han är bl a Personlig Tränare), men också för att han ser stora möjligheter i den digitala utvecklingen inom träningsvärlden.

Välkommen Fredrik!
– Tack, jättekul att få vara här.

Det har gått två veckor på din tioveckors-praktik, känner du dig varm i kläderna ännu?
– Nja, både ja och nej. Jag tycker att jag kommit in bra i gänget och känner mig väldigt välkommen men fortfarande väldigt mycket som är nytt.

Vad hoppas du kunna lära dig genom att besöka en magasinsredaktion 2015?
– Så mycket som möjligt om så mycket olika saker som möjligt. Allt från planering och styrning till hur de tekniska delarna går till på en redaktion.

Som PT, hur ser du på informationsflödet i träningsvärlden i dag? Har det blivit enklare eller svårare för nybörjare att lära sig träna smart?
– Både ja och nej, det beror mycket på om man vet var man ska leta eller inte, då det finns så otroligt mycket information tillgängligt. Framförallt på internet, där finns väldigt mycket bra men samtidigt en hel del mindre bra information och just det kan vara svårt att filtrera bort för en nybörjare.

Tack för pratstunden, redaktionen fick en energikick av dig och ser fram mot vad de kommande månaderna kan ge!
– Jag som ska tackar er för det varma välkomnandet och att ni tog emot mig, ser verkligen fram emot de nästkommande åtta veckorna.