Zone besöker Haninge Hälsostudio

The Fairing Crew: Lasse Fairing, Emma Persson och Martin Hanzel. Lasse och Martin tävlar på Battle of Scandinavia och Emma debuterar i WP på Alströmerpokalen.

Gävles Zone Capone tog en roadtrip till 08-området och besökte Haninge Hälsostudio, där han mötte och tränade med Peter Österberg (trefaldig svensk tungviktsmästare BB), Martin Hanzel (senior- och veteranmästare CBB), den tävlande kosttillskottsgurun Lasse Fairing samt Emma Persson som tävlingsdebuterar i sommar.

Zone Capone, som nått sitt 28:e träningsår utan uppehåll, var tidigt ute med en muskelsajt på nätet och har där intervjuat många profiler genom åren.

Haninge Hälsostudio är förutom ett gym även en licensierad förening som regelbundet haft ett gäng tävlande. På Luciapokalen 2000 stod slutstriden i grymma -90 kg mellan två killar från detta gym:

Vilken klass! Det var svårt att tro att det var en nybörjartävling man bevittnade när killarna som lyckats pressa ner sig under 90 kg äntrade scenen. Hela 15 man kom till start.

I slutstriden drogs det lägsta strået av Göran Fredriksson som var en mindre kopia av Craig Titus. Göran har en mycket tilltalande fysik och speciellt ryggen imponerar. Det som kan behöva förbättras något för framtiden är baksida ben. Vinnare blev den ruggigt hårda Peter Österberg som påminde om en ung Johan Oldenmark. Likt Johan har Peter den där rätta ”looken” på scen som gör honom mycket svårslagen.

Peter Österberg har varit gäst i BODY Radio ett par gånger tidgare: 

BODY Radio #23: Lyssna till Peter den store – bäst i Norden!
Peter Österberg gästar BODY Radio och berättar bland annat om sin episka seger på SM, Arne Lundells laddningstricks på Nordiska och varför han numera blir tagen för bowlare på gymmet. Allt detta och mycket mer avhandlas i ett späckat avsnitt på 75 minuter.

BODY Radio #86: Inför SM – Peter Österberg
Don’t call it a comeback but…efter ett års frånvaro är Älgen tillbaka för att försvara sitt guld! I sedvanligt ödmjuk stil berättar Peter om sina förberedelser inför årets SM.

Zone Capone var en av våra första radiogäster:

Zone Capone rockar BODY Radio #5
I veckans avsnitt talar värdarna med en person matchar dem i ordsvada. Kenneth Nordqvist, eller Zone Capone som han lite mer alert lystrar till, är en minst sagt färgstark profil, som styvnackat vägrar att följa konventionella vägar och levnadsmönster. Zone, som har tränat och tävlat sedan Hedenhös, driver sedan tjugo år Zone Shop i Gävle.

BODY Radio #20 blickar tillbaks på 2010 med Zone Capone
BODY Radio firar 20-avsnittsjubileum med hjälp av den gangsterrappande cigarrconnoisseuren Zone Capone. I ett sprakade nyårsavsnitt reflekteras det över året som varit, och blickas framåt mot 2011.

Häromåret fyllde Zone Shop 25 år, och vi skrev då:

Är han Sveriges störste byggarfan, Gävles stolthet och främsta landmärke, Kenneth ”Zone Capone” Nordqvist? Mycket talar för det. I dagarna är det 25 år sedan han startade sin Zone Shop, som sedan dess försett stora delar av den svenska byggarskaran med träningskläder, kosttillskott och en och annan trevlig pratstund.

Fortfarande håller han sig grov såklart. Zone skickar också med en hälsning:
– Shopen fyller 25 år, men det är tur att man själv inte åldras. Filar lite på en Zone Capone-comeback, nygrov med 50-armar these days! Just getting better and rougher with age, huh? Love you guys!

Både uppfattningen att träning på flera sätt kan bromsa tiden, och den generösa kärleksförklaringen är besvarad, Mr Zone! Stort grattis!