Marina dubbel silvermedaljös på EM!

Mission accomplished – dubbla EM-silver i de allt tuffare veteran- och seniorklasserna!

Marina Chamoun tog under lördagen hem både silver i Bodyfitness 35–44 år och i seniorer +168 cm! En toppfysik som är omöjlig att missa, vare sig hon står på scen eller på sitt nystartade gym i Tranås!

Ursprungligen publicerat i BODY 368. Text: Robert Stasinski Foto: Seth Janson

Sedan lite mer än ett år tillbaka finns ett verkligt stråk av proffsighet i Tranås. På Ågatan 26 driver Marina Chamoun gymmet Chamoun Fitness Club tillsammans med sin make, den för BODY-läsaren inte helt obekante proffsbyggaren Pierre Chamoun.

Detta styrkepar har länge legat i den yttersta eliten och fortsätter att visa framsteg år efter år. Både Marina och Pierre satsar stenhårt på tävlandet liksom det egna gymmet, och för Marina är den stora förälskelsen (förutom maken och hunden Hector såklart) grenen Bodyfitness.

Hur och när började du med Bodyfitness?

 – Jag började med det 2004. Innan höll jag på med Athletic Fitness och tävlade även i den grenen en gång, men kände att det inte riktigt var min grej, det där med chins, dips och hinderbana, förklarar hon. 

Sedan kom Bodyfitness som ny tävlingsgren och Marina fattade med en gång tycke för den nya tävlingskategorin som skapades i syfte att få ge fler personer ett insteg till tävlings-scenen.

Vad är det du gillar med Bodyfitness?

– Det är mycket kvinnlighet, klackskor, glitter och glamour och inte för mycket muskler eller för stenhårda kroppar. Som klippt och skuren för mig tyckte jag då, och det tycker jag fortfarande, konstaterar Marina. 

Med ett guld på SM och silver på EM är det nog fler som är glada att Marina kände sig så hemma i Bodyfitness. I de flesta sporter skulle man vid 38 års ålder kanske se sin karriär som avslutad, men för Marina är det nu hon är i sitt livs bästa form.

– Mitt mål just nu är EM i Spanien i maj där jag vill kunna visa upp en förbättrad fysik jämfört med senast jag stod på scen. Det kommer säkert finnas de som både är större och hårdare än vad jag är, men det spelar ingen roll. För jag har gjort allt jag kan och kommer visa upp en förbättrad fysik än senast, så jag känner mig redan nu väldigt stolt över mig själv, oavsett hur det går, förkunnar hon.

Marina är väldigt svår att missa, vare sig det är på scen eller i snabbköpskön man ser henne. Hon är på scenen ofta ett halvt huvud längre än sina övriga medtävlande, vilket gör henne till en än mer framträdande personlighet. Hennes långsiktiga mål är att en vacker dag, precis som maken, kliva över till proffsligan och tävla på världsscenen. 

– Men just nu tycker jag att det är förbaskat kul att tävla som amatör och få chansen att resa med landslaget på alla dessa tävlingar runt om i världen. Jag känner en djup tacksamhet till SKKF för att de ger mig möjligheten till detta, avslutar Marina med ett leende på läpparna. 

Fakta

 • Namn: Marina Chamoun
 • Ålder: 38 år
 • Familj: Min man Pierre och vår hund Hector
 • Bor: Tranås 
 • Vikt, on: allt mellan 65–70 kg, off: mellan 75–80 kg
 • Längd: 177 cm
 • Gör/arbete: Driver Chamoun Fitness Club 
 • Antal timmer i veckan jag tränar: beror på om jag förbereder mig för tävling eller inte, men från 12–20 timmar styrka, kardio och ett spinningpass/vecka.
 • Bästa muskelgrupp: Rygg
 • Sämsta muskelgrupp: Biceps
 • Favoritövning: Oj, skulle nog kunna säga Arnoldpressar (axelpress med vridning), den är go för framsida axlar.
 • Förebilder: Ingen specifik person, men inspireras av många duktiga atleter ute i världen och ser upp till människor som kämpar för sina mål, är drivna, jordnära och ärliga.
 • Sponsorer: Chamoun Fitness Club och Self Omninutrition
 • Tack till: Min coach och livskamrat Pierre som alltid finns vid min sida (love you), mina sponsorer Self Omninutrition för grymma kosttillskott samt alla nära och kära som peppar, stöttar och supportar mig.

Gustav Falk, Pierre Chamoun, Marina Chamoun och Sebastian Stenberg – Stabilt Crew på CFC!