Torsdag = premiär för Kung Fury!

Helene spelar vikingakvinnan Katana!

I actionkomedin Kung Fury har både BODYs skribent Helene Ahlson samt Sveriges första proffs Andreas Cahling roller. Filmen kan ses på SVT, SVT Play och YouTube i morgon!

Uppdatering: filmen kan nu ses på SVT Play!

Katana som Helenes karaktär heter, kommer från Asgård och tillsammans med sin kompanjon dödar de laserutrustade Velociraptorer. 

Hur kommer det sig att du var påtänkt för den här rollen?

– Produktionsbolaget var på jakt efter en stark kvinnlig karaktär som kunde se mäktig ut och passade in i rollen som vikingakvinnan Katana. Jag tror Katana har vissa drag som påminner om min roll som Ice.

Helene berättar för BODY att detta är något hon halkat in på av en slump men så länge det är roligt har hon inga problem att fortsätta med fler gästspel både här och där. 

Se Andreas som åskguden Tor i Kung Fury!

När regissören och huvudrollsinnehavaren David Sandberg arbetade med casting för sitt drömprojekt behövdes en person som kunde förkroppsliga den sanna actionhjälten, så som regissören såg det. Personen han behövde fanns i Kalifornien, i form av BODY-bekantingen och byggarlegenden Andreas Cahling, som skulle ikläda sig rollen som ”Thor – The Viking God”:

– Han skrev till mig och jag kände instinktivt att detta var något för mig. Så jag sa ja! Jag flög till Umeå och filmade green-screen scenerna med dem. Direkt när vi började filma sa jag till David att, detta kommer att bli en kult-klassiker och med den massiva uppmärksamhet som trailern fått så visste jag att jag hade rätt, säger Andreas.

Vid 12 års ålder började Andreas med brottning. Som en del i sin träning blev styrketräning en naturlig väg till att bli starkare. Några år senare ställde han upp i sin första tävling i bodybuilding. Tävlingen var Mr Sweden och Andreas kom på en tredjeplats. Andreas Cahling är i dag 62 år och fortfarande en högst aktiv bodybuilder, men den nya filmrollen har gett honom mersmak.

– Det var fantastiskt roligt att spela in Kung Fury. Mycket duktigt filmteam med David Sandberg i spetsen. Har även nyligen filmat en amerikansk komedi som kommer så småningom. Jag tar gärna fler filmroller och har redan blivit erbjuden mer filmjobb. Det ska bli spännande att se vilka reaktioner som kommer när Kung Fury släpps, berättar Andreas.

Andreas med omslaget på en tidig utgåva av tidningen som nu heter BODY Magazine!

Mer om filmen på kungfury.vhx.tv och facebook:

”Kung Fury is an over-the-top action comedy written and directed by David Sandberg. The movie features: arcade-robots, dinosaurs, nazis, vikings, norse gods, mutants and a super kung fu-cop called Kung Fury, all wrapped up in an 80s style action packed adventure.”